9.9.2010

Neiti-Räy

Syyskuussa 2008 meidän pihaan eksyi kaunis kissa. Istui kerran kannonnokalla ja tiirailin sitä ja kysyin siltä lässyttäen että "kukapas se sinä oikeen olet?" Ja sehän tuli heti mun luokse ja mun luona se aina vaan on...

huoooh... :)

 Kuvat on marraskuulta 2008, kun kisuli tuli taas meitä moikkaamaan...
 kuola valuen :)


Me ei päästetty sitä sisälle eikä ruokittu, koska se oli selvästi jonkun oma ja oli hyvinvoivan näköinen.
Kierreltiin lähiympäristöä ja kyseltiin sen kotia ja saimmekin pian sen selville. Sillä oli oikeen hyvä koti ihan meidän lähellä, mutta sen omistajat sanoivat että tää kisu ei oikeen enää tahtonut tulla toimeen heidän muiden kissojen kanssa ja siitä syystä ollut pois kotoa. Kiittivät kun toimme sen kotiin.
Veimme sitä aika usein sinne.Ei aina sisälle asti,  jätimme usein heidän tien päähän.Varsinkin kun tuli lumi maahan.
Kisun omistajat jo vaivaantuivat siitä kun me kuljetimme sitä ja miettivät mitä asialle tekisivät. Olivat ajatelleet jopa että veisivät piikille sen koska se ei kotona pysy ja on muille riesa. Sanoin siihen heti että EI EI EIIII!
Tuli joulukuu ja kisu pyöri aina vaan meillä.Alkoi tulla jo kylmä ja minua säälitti. Vaikka tiesin että se kotiin kyllä osaa, säälitti silti, koska se änki jo meille sisälle. Olisi väkisin tullut ovenraosta.
Sitten vietettiin itsenäisyyspäivän iltamia naisporukalla meillä ja silloin me päästimme sen sitten sisälle syömään ja nukkumaan! Ja se vaikutti niin onnelliselta!!!
Se nukkui pari viikkoa PUTKEEN, kävi välillä ulkona ja söi ja TAAS nukkui. Tais olla aika ressaantunut tilanteeseen kun ei tiennyt kenen kissa tässä oikeen olis :)
      joulukuussa ikkunan takana-tahtoo tupaaaaaaaan......       

Ja kyllä se kannatti päästää. Hyvä kissa on! Sovittiin sitten sen kotiväen kanssa näin tämä asia, että tulkoon meille asumaan.Sisäkissaa emme siitä voineet tehdä, koska oli jo tottunut ulkoilemaan. Se on tehnyt hyvää työtä meidän pihassa kun on syönyt kaikki peltomyyrät jotka mylläs meidän pihaa urakalla. Ei myllää enää :)

 
Neiti-Räy nimi tulee sen omituisesta,ei ollenkaan neitimäisestä ääntelystä "räääääyyyyyyyy". Lyhyesti kutsumme Räksy. (nimi oli oikeesti Pele edellisen kodin mukaan, mut se ei koskaan sopinut meidän suuhun se nimi)

Hieno ja hellyydenkipeä kissa!

2 kommenttia:

  1. Minkäs sille sitten voi? Neiti Räy selkeästi pakkasi kimpsunsa ja kampsunsa ja päättii muuttaa. Ihana tarina ja kissan entisessä kodissakin ollaan varmasti tyytyväisiä, kun tietävät että kissa voi hyvin eikä vain reissuillansa kadonnut.

    VastaaPoista
  2. Jännä tarina! Kissoilla on oma tahtonsa...

    VastaaPoista

Kiitos sinulle kommentistasi!