19.9.2010

Sunnuntai puuhasteluja

Keräsin omenat ja kriikunat vihdoinkin puusta ja aikomus olisi tehdä omena-kriikuna-mehua. En tiedä sopiiko ne yhteen, mutta aion kokeilla. Kriikunahan on luumun sukuinen hedelmä ja meillä niitä puita riittää. Versoja tulee joka puolelta lisää ja NIITÄ SAA HAKEA KEN TAHTOO!!! Yhden kerran tein niistä kriikunahyytelöä, mut aika vähän sitä tuli syötyä. Pakkasessa on vieläkin monta rasiaa. 


Jotain tapahtui tälle puulle kun se kuivui. Mitäköhän?...... Se on aika vanha.

Tässä yksi kriikunanalku,kasvaa ihan väärään paikkaan ja raivaan kaikki keväällä jos kukaan ei huoli.


Ennen mehunkeittoa pyöräytin netistä löytämällä ohjeella omanapiirakan johon lisäsin myös mustikkaa.
Ja koska mun elämäntapani on nykyisin vähähiilihydraattinen ruokavalio, sovelsin ohjetta hiukan että minäkin pystyn hiukan herkutella :) Nyt siihen herkutteluun oli hyvä syykin, koska olen nyt tiputtanut 6,5 kiloa. Olen ollut nyt tällä vähähiilihydraattisella toukokuusta lähtien ja hyvä olo siitä on tullut. 3,5 kiloa pitäis saada vielä pois joulukuuhun mennessä, niin sitten olen tavoitteessa jonka itselleni keväällä määräsin, 10 kiloa pois! Katsotaan sitten taas uudet tavoitteet.
Eli: Vain 1 dl vehnäjauhoja, 1 dl leseitä (vehnä-kaura) ja kolmas desi sisälsi mantelijauhoa ja vehnänalkiota. Normaalistihan noin monipuolisesti ei jauhoja mun kaapista löytyisi, mut tämän VHH:n vuoksi leivon leipäni itse ja siitä syystä kaapissa enempi terveellisiä aineksia. Sokerina käytän hedelmäsokeria. Jogurtti on maustamatonta turkkilaista ja margariinin sijasta VOITA! Tuli hyvänmakuinen piirakka,NAM!

 Omenapiirakka
 
· 1 dl leseseosta(tai pelkkä vehnälesekin käy)
· 2 dl vehnäjauhoja
· 1 tl leivinjauhetta
· 1½ dl sokeria
· 1 tl vaniliinisokeria
· 75 g juoksevaa margariinia
· 2 munaa
· 1½ dl jogurttia, kermaa tai piimää 

täyte:
· 1 kg omenoita
· ½ sitruunan mehu
· 1½ dl sokeria
· 1½ rkl vehnäjauhoja
· 1½ tl kanelia
· 1 tl vaniliinisokeria
· 25 g margariinia tai voita (juoksevaa)

Ohjeet
Sekoita kuiviin aineksiin muut taikinan aineet. Kuutioi kuoritut omenat ja sekoita täytteen ainekset keskenään. Levitä taikina vuokaan ja kaada täyte päälle. Paista 175 n. 40 minuuttia.
Myös pintaremppa on edennyt. Maalasin meidän kylmän kuistin valkoiseksi. Kuisti puretaan kunhan saadaan lisäosan rakennus vauhtiin, mutta kun meistä on kyse, se voi viedä aikaa :) Siksi halusinkin sen maalata, koska se oli aika hirvitys sävyiltään. Yritin etsiä kuvaa siitä ennen maalausta, mut tuli vastaan vain yksi kuva, josta näkee minkäväriset olivat ikkunan pokat ennen yöks! Tuon oranssin värin säästin.

                                     Jälkeen......

                                                                                                                                                                  


Viikonlopun iloihin mahtui myös ystäväni Memman tapaaminen ja hänen pienen pieni leppäkerttu eli Kerttu-vauva. Kerttu syntyi heinäkuussa kaksi kuukautta etuajassa, mutta on jo iso tyttö! Ihanuus!

I love weekends!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos sinulle kommentistasi!