15.5.2011

Mikäs se tämä on?

 Eilen illalla olin taas siskon matkassa geokätköilemässä. Siellä vastaan tuli kasvi jota en ole ikinä nähnyt. Sitä oli maassa ihan rihmastona valtavasti. Pehmoisen tuntuinen kasvi. Tulee mieleen siis jokin havulaji, mutta mikä ihme? Otin pätkän mukaani että sain kuvattua kun kamera jäi kotiin. Tiedätkö sinä mikä tämä on?

Blogissa taas jotain sekoilunaineksia. Korjasin vanhasta tekstistä kirjoitusvirheen ja bloggeri päivitti sen uusimmaksi julkaisuksi. Mitähän täällä tapahtuu kun mikään ei toimi? Elikkä tuo minun uusin Juuso-juttu nyt vanheni bloggerin sekoilun ansiosta....


8 kommenttia:

 1. Onpa mielenkiintoinen. Havultahan se näyttää, mutta mikä lie... Täytyypä jäädä itsekin seuraamaan, josko joku tietäisi. :)

  VastaaPoista
 2. Lapsuuden metiköt oli täynnään tuota. Nimi on unohtunut.
  Käytimme kasvia vaikka mihin "askarteluun", seppeleistä ja kukka-asetelmista alkaen. En ole minäkään nähnyt sitä yli 30:een vuoteen. (Tosin eipä tuota juuri Helsingin puistikoissa taitaisi kasvaakaan.)

  VastaaPoista
 3. Käyppäs, Katjusha, kattomassa Wikipediasta, oisko se Katinlieko?
  Rupesin muistelemaan "lieko"-sanaa.

  VastaaPoista
 4. Voi KIITOS Sirkku! Niimpä näkyy olevan, Katinlieko. En ole ikinä kuullutkaan. Kävimme äsken uudelleen siellä missä tuota oli, mieskin halusi nähdä. Ollaan etitty netistä muttei olla löydetty, kun ei tiedä oikeen millä hakusanalla hakea. "Outo kasvi" kun ei anna varmastikkaan oikeita tuloksia =)
  Hyvä että selvisi, aina oppii uutta!

  VastaaPoista
 5. Liekoa minäkin olisin veikannut, mutta en tiennyt että sillä on virallinen nimi! Meilläpäin tuota löytyi yhtenä sateisena kesänä valtavasti, vaikken ollut koskaan ennen törmännyt, koko elinaikanani ja silloin käly tiesi sanoa, että on lieko. Aivan erinomaista matskua vaikkapa kranssien täydennykseksi.

  VastaaPoista
 6. Vau! Kyllä sitä oppii uutta, kun bloggailee! Kiitos tiedosta! Eipä ole tällaista vastaan missään aikaisemmin tullut, ei osunut silmään luonnossakaan. Jänniä juttuja!

  VastaaPoista
 7. Tämä blogimaailma todellakin opettaa! Kivaa!

  VastaaPoista
 8. Mulla oli lapsena ihan "pakkomielle" repiä noita puolukankeruureissuilla. Kun otti yhdestä kohtaa kasvia kiinni ja alkoi repiä, niin "lonkerot" irtosivat pitkältä matkalta ympäriinsä kuin vihreä verkko.

  VastaaPoista

Kiitos sinulle kommentistasi!