28.5.2011

Siili-ikävä

Mulla on ihan mahoton ikävä siilejä. Siilivideo (älkää piitatko mun lässytyksestä) ja kuvat ovat vuodelta 2006. Asuimme silloin vielä rivitalossa kaupungin kupeessa ja parina kesänä saimme kunnian ruokkia siilejä, kokonaisia perheitä. Ne vierailivat takapihallamme päivittäin ja syötimme niille kissanraksuja. Niistä tuli meitä kohtaan kesyjä ja antoivat ihan vierestä katsella ruokahetkeä.

Millaisella alueella siilit oikeen viihtyvät? Me ollaan kovasti mietitty että miksi niitä ei ole täällä meillä? Enkä ole nähnyt täällä lähistölläkään. Olisi taas niin ihana ruokkia niitä ja seurata niiden elämää. Täällä meidän metsissä ne saisivat elää turvallista ja onnellista elämää. 
Voih, tulkaa siilit meille asumaan....

Onko teillä siilejä?


4 kommenttia:

 1. Oi miten suloiset siilikuvat! On varmasti ollut mukava seurata niiden elämää! Nyt kun mainitsit ei meilläkään täällä maalla ole näkynyt yhtään siiliä, kaupungissa asuessa takapihalla näkyi... Elääkö ne kaupunkilaisina? Yhtään en tiedä siilien asuinoloista...

  VastaaPoista
 2. Ihanat siilit! Sitä paitsi on se mukava tietää varmasti, että muutkin lässyttävät eläimille :) ! Täällä suunnallakaan ei siilejä juuri näe. Harmi.

  VastaaPoista
 3. Ihmeen sopuisasti ruokaileevat ;) Meillä on onneksi siiliä pihamaalla, suloista tuhinaa ilta-aikaan.

  VastaaPoista
 4. Voi, miten on suloista! Minä olen lapsena asunut siiliseudulla ja joskus saanut pidellä kädessäni ihan pikkuruisia siilinpoikasia, kun jonkun remontin tieltä piti yksi siilin pesä siirtää. Ei onnistumisesta ollut tietoakaan, mutta yritettiin kuitenkin - ja kyllähän se näytti onnistunee. Toki emosiili kyllä sisusti kolonsa ihan uudelleen. Kävivät myös kissannaksuilla ja kalasaaliilla rivitalomme takapihalla päivittäin, koko lössi, kun poikaset kasvoivat tarpeeksi suuriksi.

  Nyt täytyy pihalla tyytyä näihin koristesiileihin vain, kun aitoja ei ole. :(

  VastaaPoista

Kiitos sinulle kommentistasi!