8.2.2012

Huoli Juusosta

Maanantaina käytiin Juuson kanssa eläinlääkärissä. Kaverini lähti mukaan avuksi kun vauvakin piti ottaa tietenkin mukaan. Meni muuten reissu loistavasti! Juuso oli kiltisti, vauva oli kiltisti. Täydellistä! Imetys ja kakkavaipan vaihto onnistui vastaanotolla ihan kuin kotonakin :)

Asiaan....Juuso on aina yskinyt vähän, harvoin, mutta kuitenkin. Alla olevalta videolta näet miten. Se on kuulostanut aina siltä, kuin sillä olisi mennyt joku karva kurkkuun, tai joku muuten vaan siellä hetkellisesti aristaa. Yskänkohtaus on mennyt nopeesti ohi, eikä Juuso ole ikinä sairaalta näyttänyt tai vaikuttanut. Nyt viime aikoina Juuo on alkanut yskiä joka päivä ja aloin huolestua. Nykyisin se yskä on kuulostanut kuin keuhkoissa olisi jotain nestettä, sillä nousee yskimisen jälkeen aina jotain suuhun ja se nieleskelee.

Lääkärille näytin videon myös ja hän kuunteli keuhkot ja sydämen. Sydän löi aavistuksen liian nopeaa ja mun tehtäväksi jää sen tarkkailu kotona. Keuhkoista kuului myös jotain ylimääräistä ja lääkäri meinasi että kannattaa varautua siihen että se voi olla alkavaa astmaa :(
Juusolle pistettiin kortisonipiikki ja sai kahden viikon antibiootit. 

Minä oon viime aikoina aatellut että se johtuisi suusta,tuo vaiva. Vuosi sitten Juuson suu putsattiin ja siellä oli takahampaat huonossa kunnossa ja silloin sanottiin että voidaan joutua ottaa ne pois seuraavassa hammashoidossa. Nyt kun suu tarkistettiin ja lääkäri sanoi että voidaan putsata hampaat nytkin, mutta tilanne ei ole niin akuutti että myöhemmin keväälläkin onnistuu. Minä en tohtinut lähteä siihen touhuun tällä reissulla, koska kuulemma rauhoittamiseen liittyy suurempi riski  mitä normisti, koska nuo hengitysäänet oli tiheämmät. Täytyy nyt yrittää hoitaa Juuson suuta hyvin. Eilen kävin hakemassa taas eläinhomeopaatilta vinkkejä ja hyviä sainkin. Suun/ien tulehdukseen auttaa Arnica, kahden viikon kuuri ja hammaskivien ehkäisyyn Kelpasan, merilevätabletti. Arnicaa mulla kotiapteekista löytyykin, koska se on tosi moneen muuhunkin vaivaan hyvä, ihmiselle ja eläimelle. Tuo Kelpasan on uusi juttu. Kokeillaan! 

Toivottavasti Juuson yskä olisi vain normi tulehdus keuhkoissa eikä mitään astmaa. Muita oireita ei kuitenkaan ole ja tuo poitsu on niin hyvässä kunnossa! Pitäkää peukkuja että lääkkeet tepsii ja kaikki menisi hyvin. 
Tahdon että Juuso tuo meidän elämään vielä pitkään iloa ja juurihan se on Helmi-Inkerinkin kanssa tutustutnut joten paljon olisi silläkin vielä mukavaa elämää edessä.


10 kommenttia:

 1. Voi sentään. :/ Ei kivalta kuulosta kyllä. Meillä kissa myös joskus piti tuollaista kröhimistä, mutta se oli kissaflunssan yhteydessä, jolloin myös silmät rähmi. Se meni muutamassa päivässä ohi. Lääkäri puhelimessa sanoi, että jos yli viikon kestää, sitten täytyy käydä näyttämässä, mutta ei sitten käyty. Pidetään peukkuja pikkuiselle! Se on aina niin ankeaa katsella, kun nämä karvahassut sairastelevat.

  VastaaPoista
 2. Paljon tsemppiä Juusolle! En tiedä mitään kissojen sairauksista, joten en osaa sanoa tarkemmin, mutta paljon onnea toivottelen matkaan. Arnica on tuttu juttu, mielenkiintoista kuulla siitä tuossa käyttötarkoituksessa!

  VastaaPoista
 3. Oivoi, onpa harmillista :/ Meidän Adelalla on muutamia kertoja vuodessa tuollaisia yskänkohtauksia, ja eläinlääkärillä ollaan kerran otettu kortisonipistos sitä varten, ja todettiin mahdollinen lievä astma.

  Jospa Juuson mahdollinen astma on nyt reagoinut näihin kylmiin ilmoihin? Kovat pakkasethan vaikeuttavat myös ihmisastmaatikkojen elämää...

  VastaaPoista
 4. Voi Juusoa! Toivotaan, että yskä helpottaa pian ♥

  VastaaPoista
 5. Voi, pikaista paranemista Juusolle. Kummipoika kissallani oli tuollainen yskä ja se kyllä parani pitkällisen hoidon jälkeen, mutta se saa helposti yskän uudelleen. Pakkaset ja kuiva huoneilma pahentavat oireita. Kisuliini kuitenkin suurimman osan aikaa on ihan kunnossa ja ekasta pahasta yskästä on mennyt jo yli vuosi.

  VastaaPoista
 6. Toivottavasti suloinen Juuso paranee. Toivotaan hyvää Helmi-Inkerin pienelle ystävälle :)

  VastaaPoista
 7. Voi pikkuista, toivottavasti olisi vain tilapäistä yskää. Minäkään en mitään tiedä kissojen sairauksista, mutta mietin että kuiva pakkasilma voi tehdä myös kisuille pahaa. Eli siitä yskiminen. Onneksi kävitte lekurissa ja toivottavasti rohdot tepsivät.

  VastaaPoista
 8. Sinun hyvässä hoidossa Juusolla on parhaat mahdolliset edellytykset parantua!! Ja hyvä asia on se, että on kuitenkin niin hyvässä kunnossa muuten, kuten sanoit. Hyvää viikonloppua.

  VastaaPoista
 9. Voi tiijättekö, paljon sain teidän kommenteista taas voimia! Kyllähän me Juuso-pojan kanssa tämä tauti nujerretaan! Ei ole muuten nyt yskinyt eli lääkkeet tehoo :)

  VastaaPoista
 10. Hei, toivottavasti Juuso tulee kuntoon nopsasti!

  Olen viime aikoina lukenut ja kuullut paljon sydänvaivoista (sekä kissapalstoilta että tuttavapiirissä), jotka alkavat yskimisellä. Monelle kissalle sydämen vajaatoiminnan (tai jonkin muunkin sydänvaivan) alkuoireiksi tulee juurikin yskiminen ja pieni sivuääni tai muu uusi ominaisuus sydämessä. Jos yskä ei mene ohi eikä selkeästi viittaa astmaan (ei mene ohi astmalääkityskokeilullakaan), niin kannattaa ehdottomasti harkita sydämen ultraamista ja keuhkokuvia, joista ainakin nähdään vähän keuhkojen tilaa.

  Meilläkin Magnus-poika yskii aina välillä juurikin niin, että jotakin olisi jäänyt kurkkuun, kuulostaa siis vähän samantapaiselta kuin Juusollakin on ollut. Mielekiinnolla jään seurailemaan, että miten Juuso paranee vaivasta ja selkiytyykö syy!

  Paljon tsemppiä ja kaikkea hyvää teidän perheelle, niin ihmisille kuin eläimillekin! :)

  VastaaPoista

Kiitos sinulle kommentistasi!