24.10.2014

KissaenkeliniOnni 2007-2014Sielläkö sinä olet? Valonpilkahduksena toivoa tuomassa
Toivottavasti tulet uniini ja lohdutat minua. On niin kova ikävä.  
Rakastan sinua uljas kaunis leijonakissani 
Onni lähti pois, ihan yllättäin. 
Eilen illalla ihmettelimme missä onni on kun ei ole näkynyt. 
Löytyi piilosta. Olin huomaavinani vähän outoa käytöstä jo aiemmin päivällä, mutta en tajunnut siitä mitään.
Kymmeneltä illalla lähdettiin päivystykseen koska Onnin takapää lysähti, ei astunut vasemmalle takajalalle. Hengitys oli nopeaa.

Lääkäri epäili heti tukosta valtimossa ja Onni sai asperiinia ja kipupiikin. Sanoi että asperiini saattaa hyvällä säkällä liuottaa tukoksen. Pulssi oli ihan hurjan nopea. Meille ei kuitenkaan paljoa toivoa annettu.

Onni jaksoi aamuun. Mieheni valvoi sen vierellä koko yön. Minä nukuin huonosti vintillä. Ajattelin vain koko ajan miten Onni voi. Helmi-Inkerikin kysyi unestaan aamuyöstä paraneeko Onni. Mun oli pakko yrittää nukkua, jo ihan raskauden takia, ja aamusella saapuvien sähkömiesten.

Onnin hengitys ei ollut aamulla enää niin kiivasta, mutta raskas se oli. Onni makasi vain enkä uskonut että se enää toipuu. Soittelin muutamalle eläinklinikalle, Hämeenlinnaankin asti, kysyäkseni neuvoja. Ainut hoito olisi suonensisäinen liuotushoito, mutta sen aloittaminen olisi todennäköisesti myöhäistä ja todella kallista ja sitä saisi Helsingissä ja Hämeenlinnassa ja ehkä lähin paikka olisi Tampere. Ystävällinen eläintenhoitaja Hämeenlinnasta saanoi että kissani on nyt todella kipeä koska kipuläke vaikuttaa max.8 tuntia että kannattaa nyt tosissaan alkaa kääntämään katsetta siihen suuntaan että veisimme sen lääkäriin viimeiselle matkalle. 

Saimme ajan heti ja lähdimme koko perhe saattelemaan Onnia. Halasimme, itkimme ja jätimme hyvästit kultamurullemme. Onni nukahti ja kipuja ei enää ollut. Kohta saimme vilttiin käärityn nyytin syliimme, kotiin vietäväksi. Surullinen hetki, mutta samalla helpotus Onnin puolesta. Enää sinun ei tarvitse kärsiä rakas kissani. Teimme oikean ratkaisun. Lääkäri sanoi että keuhkot olivat jo täynnä nestettä ja pian olisi ollut edessä tukehtumiskuolema. 


Nyt kotona on niin tyhjää. Onni makaa kopassa ulkosaunalla ja odottaa huomista hautaamista. Miehen kanssa ollaan käyty siellä välillä katsomassa ettei sillä ole kylmä. En halua uskoa että tämä on totta.

Huusin päivällä taivaaseen että MIKSI ONNI??? MIKÄ TARKOITUS TÄLLÄ ON? MIKSI? TERVE KISSA?

Olen niin onneton ja surullinen. Miten ilman Onnia pärjää?
Miten tästä taas selviää...kyynelille ei tule loppua.....
27 kommenttia:

 1. Lämmin osanottoni. Hurja ja pelottava tarina Onnin äkillisestä poismenosta. Voimia teille surun keskellä. Onnilla ei ole enää kipuja, se jahtaa hiiriä autuailla mailla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Cheri! Siellä se mennä vipeltää ja metsästää :)

   Poista
 2. Olen todella pahoillani Katjusha. Halaus<3

  VastaaPoista
 3. Onni <3 Voi Onni. Osanotto suureen suruun.

  VastaaPoista
 4. Onni on nyt vain palannut sinne mistä se ennen syntymäänsä tänne tuli. Se on hyvä ja kaunis paikka. Onnilla on nyt siellä kotonaan hyvä olla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuolla meidän metsässä se syntyi, ja sinne se nyt palasi. Ja muistoissamme on aina ♥

   Poista
 5. Surku Onnittomia, voimia teille. Onnin lähtö kuulostaa pelottavan nopealta, onneksi ehditte auttaa ystävän matkaan rakkaudella, eikä Onnin tarvinnut kärsiä yksin piilossa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Onni lähti runsaiden halausten kera, turvallisten ihmisten lähellä...

   Poista
 6. Olen todella pahoillani puolestasi. Tiedän tunteen. Kaksi kissalasta olen menettänyt ja uossa kun katselen meidän vanhinta ja ainoaa pikku-leijonaa, tuntuu ihan samalta - miten ilman sitä pystyisi koskaan elämään. Ehkä sen tajuaa vain toinen sydänjuuriaan myöten kissaihminen. Kyllä suru joskus helpottaa, mutta se vie paljon aikaa. Onnilla on kissojen taivaassa nyt hyvä ja lämmin olla <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oman rakkaan kissan menetys on ihan hurja isku. Sen todellakin vain ymmärtää ihminen joka rakastaa kissaa koko sydämestään.♥

   Poista
 7. Voi millainen suru teitä on kohdannut, aivan tuli minullekkin täällä kyynel silmään, voin ymmärtää miten suurta on kaipauksenne ja ikävänne. Voimia surunne keskellä.

  VastaaPoista
 8. Osanotto suruunne.
  Ei näillä rakkaiden lähdöillä ole sellaisia merkityksiä, joita ihminen ymmärtäisi. Mutta Onnin elämällä oli merkitys ja muistatte kisun ikuisesti kaikesta ihanasta hänen kanssaan. Hyvää odotusaikaa!

  VastaaPoista
 9. "Pienen enkelin siipien alla,
  On minun aina hyvä olla.
  Siellä olen turvassa,
  Kaikilta maailman murheilta.
  Pienen enkelin sylissä,
  pilven reunalla katselen.
  Olen rauhassa ikuisessa,
  kanssa pienen enkelin."

  Voimahali täältä meiltä. Suru muuttuu vielä kauniiksi muistoiksi, ja ne saakin sitten pitää aina<3

  VastaaPoista
 10. Voimia teille sinne, halirutistus. Kyynel vierähti täälläkin. <3

  VastaaPoista
 11. Olen pahoillani! Kyyneleet nousi täälläkin silmiin! Voimia!

  VastaaPoista
 12. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista

Kiitos sinulle kommentistasi!