30.10.2010

Unien vanki


Mulla on menossa valtava unikausi. Inhottavinta on se kun unet on suurimmaksi osaksi pelottavia ja yliluonnollisia. Liittyykö unet tähän fyysiseen olotilaani eli väsymykseen, en tiedä, mut herään öisin ihmettelemään toistuvia painajaisia.
Olen huomannut että yksi uneni on aina sama. Muistan nähneeni sen ullakon/vintin usein unissani. Taloni on siinä sokkeloinen ja vanha, ja siinä on aina iso ullakko. Ullakolla on paljon huoneita ja sokkeloita sekä ihan tajuttoman paljon tavaraa. Todella vanhaa useimmiten, vaatteita, huonekaluja ja krääsää. Siellä on pimeää ja pelottavaa. Menen sinne useimmiten selvittääkseni jotain, viime yönä sitä, kun kuulin unessani alakerrassa, että keittiön kattoa hakattiin ja tömisteltiin ja itkin pelosta ja kauhusta. Mikä metelin aiheutti oli mysteeri ja liittyi jotenkin johonkin ei-todelliseen,tuntemattomaan ja pelottavaan, jota ei voi silmillä nähdä. Sitä lähdettiin selvittämään ullakolta joka sitten olikin se sama, jossa olin jo usein vieraillut. Siellä on yleensä paha olla. Mitään sieltä ei ikinä löydy ja sieltä haluaa heti pois, koska ilmapiiri on niin raskas ja ahdistava.
Pelottavaa!

Unet on kummallisia! Osaisimpa tulkita, mihin tuo sama toistuva ullakko liittyy? Osaisiko joku?

2 kommenttia:

  1. Talo edustaa unessa usein itseä, joten ehkä se on oman tiedostamattoman puolen kanssa työskentelyä..? J & D. Parkerin unikirjat on muuten loistavia apuvälineitä tulkinnassa..

    Hiljattain eräässä unidokumentissa sanottiin, että valtaosa unista on jollain tavalla negatiivisia, ahdistavia tai ongelmiin keskittyviä - se on siis aika tavallista meillä kaikilla... :-)

    VastaaPoista
  2. Oon tykännyt Gustavus Hindman Millerin unikirjasta:10 000 unen tulkintaa. Se on mielenkiintoinen ja kattava, mutten tiedä oikeen vieläkään kuinka hömppää se on. Mut mukava lukea :) Täytyypä katsastaa tuo sinun ehdottamasi!

    VastaaPoista

Kiitos sinulle kommentistasi!