14.11.2010

Minun isiIsä hänen äidin kanssaMinä, isä ja äiti


Isä ja pappa


Tänään muistelen isääni erityisellä lämmöllä. Isäni kuolemasta on kulunut nyt 1 vuosi, 7 kuukautta ja 7 päivää. Toinen isäinpäivä ilman isää...
Kun vein aamusella linnuille ruokaa, katsoin taivasta kohti ja toivotin isälle, sinne pilven reunalle hyvää isäinpäivää! Isän pikkulinnut...Isän yksi tärkein ja rakkain tehtävä, ruokkia lintusia. Isä oli varmasti hengessä mukana kun juttelin talitinteille. Eläinrakkaus oli isällä voimakas. Aina suojeli eläimiä, että kaikilla olisi hyvä olla.


Isä oli hassutelija. Alla oleva kuvakin kertoo sen. Olimme tuoneet Skotlannista hauskan hatun ja isä kyllä tiesi että sillä voi perhettä viihdyttää. Isä oli kerran siskonsa luokse kylään mennessään pukeutunut vanhaksi mummuksi; huivi päähän ja menoksi. Että olisivat luulleet et kuka tummu siellä Taiston autolla tulee :)


Isä oli myös herkkä mies. Itku tuli silmäkulmaan herkästi. Niin ilosta että surusta. Usein kuitenkin maailman murheista. Isä ajatteli paljon muita ihmisiä, tahtoi kaikille hyvää ja murehti muiden puolesta. Isä halasi paljon ja rakasti! 


Menetin isäni liian aikaisin. Vielä en ois antanut pois. Salakavala syöpä kuitenkin päätti toisin ja perheeni koki suuren menetyksen. Isä oli jo hyvin kipeä viimeisinä aikoina. Saimme onneksi koko perhe olla isän vierellä kun hän lähti. Rauhallinen ilme kasvoillaan hän muutti taivaaseen. Nyt hän on siellä onnellinen, eikä tiedä mitään niistä kivuista mitä maan päällä koki. Ja se ajatus minua kantaa. Se vie minua eteenpäin, päivästä toiseen, mukanani roppakaupalla kauniita muistoja. Onneksi sain tuntea niin sydämellisen ja upean ihmisen, 
minun ISÄN!


"Isä iso pulu, ota pitkä askel, ettei kenkäs kulu"
(mun yksi ala-asteen runo isäinpäivä korttiin)
6 kommenttia:

 1. Tippa silmässä luen tätä lämmintä kirjoitustasi. Kyllä taidat olla isän tyttö, meinaan sen verran monta yhtäläisyyttä löydän kirjoituksestasi! :)
  Lämmin hali, ja kiitos eilisestä!

  VastaaPoista
 2. Kiitos sinulle, oli ihana nähdä!
  Kyl mää juu taidan olla isin tyttö :)
  Pyrin elämässäni siihen suureen henkiseen viisauteen mitä isällä oli. Ja toivon että kykenen antamaan sydämestäni läheisilleni ja tuntemattomille paljon. Niinkuin isä.

  VastaaPoista
 3. <3 Ihania kuvia ja ihanasti olit kirjoittanut! Kaipaus ja ikävä on aina, mutta onneksi meidän isät on hyvässä tallessa <3

  VastaaPoista
 4. Itku tuli :(

  Epäreilua menettää näitä ihania ihmisiä liian aikaasin..

  Isäsi näytti kovin sympaattiselta tapaukselta ja ilooselta.

  VastaaPoista

Kiitos sinulle kommentistasi!