29.11.2010

Pakkanen

Kylmä!

Mittari näyttää -25, ja mun aikani menee talon lämmittämiseen. Sitä on puuhasteltu koko viime viikko. Ilmalämpöpumppu lopettaa toimintansa aina yöllä kun mittarilukemat menee yli kahdenkympin. Onhan meillä sähköpatterit, mutta niiden käyttöä tahtoisi rajoittaa kun sähkö on niin kallista.

Meille tulee täsmälasku kerran kuukaudessa ja viimeisin oli jo niin iso että ihan hirvittää... Viime tammikuussa oli samansuuruinen lasku. Kyllä tämä kunnon talvi toki voittaa ne viimeaikaiset marraskuun-joulukuun pimeysajat, mutta tähän pakkaseen en totu IKINÄ! Tätä kylmyyttä kevätlapsi joutuu sietämään vielä monta kuukautta ja se ajatus ahdistaa. Mä en ole talvi-ihminen. En!!!

Mun ahdistusta lisää sekin, että aina kovilla pakkasilla mietin kaikkia niitä kodittomia kissoja, tuolla kylmässä harhailemassa ja etsimässä suojaa. Joudun tehdä itseni kanssa töitä että saan pyyhittyä synkkiä ajatuksia mielestäni...

Mietin mä ilmastonmuutostakin. Tälläinen talvi oli ihan normaali, vielä muutama vuosi sitten, tai silloin kun olin lapsi. Mutta viime vuosiin mahtuu liian monta epänormaalia talvea ja myöskin kesää, että se saa miettimään asioita vakavammin..


Löydänkö tästä kylmästä talvesta positiivia asioita ollenkaan, postaukseni on pelkkää synkistelyä.
Noh, onhan tuo takkatuli ihana. Sitä on ihana tuijottaa ja olla vaan.
Ja mitä suuremmalla todennäköisyydellä, meille on tulossa valkea joulu!


8 kommenttia:

 1. Meillä onneksi ilmavesilämpöpumppu toimii ihan 28 asteeseen saakka. Kylmä pyrkii sisälle silti, kun on vaan kaksinkertaiset ikkunat. Joku puolalainen säätitetilijähän jo ehätti ennustamaan, että tästä tulisi kylmin talvi tuhanteen vuoteen. Eihän uskota...

  VastaaPoista
 2. Tuo meidän pumppu tilttaa jo ehkä 22 asteessa. Ei nyt mikään maailman paras ostos ollut, vaikkakin sisäilmasta on tullut raikkaampi. Tuommonen pumppu kuin teillä on, varmasti on tosi hyvä! Viime talvi oli jo aika järkkykylmä, mitenkähän tämän kestää jos se on vielä kylmempiiii!!!

  VastaaPoista
 3. Mies ei ollu käyny viikonloppuna kertaakaan yläkerrassa ja sen eilen huomas ku muksuja vietiin nukkumaan. Pakko on alkaa sitäkin lämmittämään. Tästä se taas lähtee. Portaikossa on varmaan mittari nollassa, hyr!!

  Mä niin tiedän ton tunteen ku kirjotit noista kodittomista kissoista.. Mun huoli ja ahdistus vaan kohdistuu pikkulapsiin.. Voi kun olisi jotain mitä voisin tehdä =/

  VastaaPoista
 4. Kaunis takkatuli tuo lohtua kylmyyteen:)
  Meilläkin kaksi takkaa lämmittää pirttiä ja ilmalämpöpumppu myös. Sähköpattereita on ainoastaan ylhäällä makuuhuoneissa, samaa mieltä tuosta sähkön hinnasta. Mukavaa viikonjatkoa!!

  VastaaPoista
 5. Takkatuli , tai vaikka hellatuli on mukava ♥
  Kerrostalossa talvella asuessani ei näitä iloja ole, mutta kesällä mökillä, aina iltaisin takkatulet ♥♥

  VastaaPoista
 6. Kiitos kaikille kommenteista! Ja niin ihanaa kun olen saanut uusia lukijoita. Piristää niin PALJON! Tervetuloa!!!
  Tänään oli "vain" 15 astetta pakkasta ja se tuntui heti. Olin aamusta jotenkin erityisen kiitollinen näistä lukemista. Mulla nimittäin eilen tilttas auto ja töistä myöhästyin pari tuntia ja työkaveri joutui mut hakemaan. Maalla on mukavaa, muttei silloin kun auto jäätyy :)
  Tänään mies laittaa siihen uuden vesipumpun niin ehkä se taas pelittää, lohkolämmitinkin meni rikki ja se tilataan tänään.
  Eikö tämä tästä, tuo ilman lauhtuminen helpottaa kummasti noita autonkorjauspuuhiakin. Tänään pääsin miehen kyydissä töihin kun mulle sattui onneksi aamuvuoro...
  Mukavaa viikkoa ihan jokaiselle!!!

  VastaaPoista
 7. Vihdoin ja viimein ajauduin tänne, ja nyt odotan joka päivä uusia tarinoitasi :-). Me lämmitämme kotona leivinuunia näillä pakkasilla lähes päivittäin. Ihanaa ja tunnelmallista, ja edullistakin! Tänään piti olla täällä Porvoossa tosi kireä pakkaspäivä, ja sitten kai vähän lauhtuu... T.Anrit

  VastaaPoista
 8. Mahtavaa Anrit! Kivaa kun tulit tänne moikkailemaan!

  VastaaPoista

Kiitos sinulle kommentistasi!