6.1.2011

Kissahöperyys

Minä myönnän että olen ihan mahoton kissahöperö! 

Meillä kontitaan lattialla kissojen kanssa, ryömitään ja pyöritään. Paijataan ja rapsutellaan, kutitellaan ja halataan. Meillä höpötellään kissoille paljon asioita ja kissatkin höpöttää meille. Sillä omalla tavallaan. 
Minä oon äiti ja mies on isi. Oon minä myös mamma ja joskus äippä. 

Kissa on kyllä hieno eläin. Pehmoinen ja suloinen. Ylväs, mystinen ja omapäinen. Leikkisä ja huumorintajuinen. Oikeestaan aika hassu tapaus. Varsinkin silloin, jos esim.kiipeily tai hyppy epäonnistuu,  kissa alkaa nuolla tassuaan. Yrittää muka hämätä. Ettei ihminen huomaa että mokasi.

Kissan kehrääminen rauhoittaa. Ihanaa on nukahtaa kehräävä kissa korvan vieressä. Turvallista.
Kun mies on työreissulla, kissat nukkuu kaikki mun kanssa. Aamulla on hauska herätä kun jokainen kissa on sängyssä. Kun nukutaan miehen kanssa, näin ei tapahdu. Suojeleeko ne mua?

Kuinka erilaisia persoonia on jokainen kissa. Meidän kaikki viisi kissaa.
Jokaisella on ihan erilainen ääni ja luonne. Kissan tunnistaa jo kävelystä, tassujen äänestä lattiaa vasten, tietää näkemättä kenestä on kyse. 
Yksi kissa tulee aina viereen kun mennään yhdessä nukkumaan, toinen menee jalkopäähän. Kolmas tulee viereen kun olen nukahtanut, neljäs tulee sänkyyn vasta aamulla ja viides ei koskaan.
Joskus yksi änkee nukkumaan aina mun peiton alle. Toinen menee aina miehen rinnan päälle. Kolmas minun viereen tai pään yläpuolelle. Neljäs jalkopäähän ja viides tulee harvoin makuuhuoneeseen. 
Hyvin erilaisia öitä, erilaisia tarpeita.

Kissan turkkiin on helppo myös itkeä. Kissa vain hölmönä tuijottaa ihmistä että mitä se oikeen tekee. Mutta ei lähde pois. On vaan ja antaa vollottaa.

Viisi kissaa on minulle tarpeeksi. Yli ei saa mennä. 
Muutama vuosi sitten kaksi oli tarpeeksi. Ajat muuttuu.

Meneehän niiden ruokaan rahaa ja hiekkaan myös. Mutta en valita. Kissat on etusijalla. Itse olen valintani tehnyt. 

On niistä huoltakin. Jos joku niistä sairastuu. Olen opetellut olemaan rauhallisempi, joskus onnistun, joskus en ja hysteria saa vallan. Siis jos joku niistä on kipeä. Siinäkin kehittyy kaiken aikaa, että tietää milloin pitää lähteä kiireesti lääkäriin ja milloin voi vähän rauhoittua ja odottaa. Ja myös siinä, että voiko kissaa hoitaa itse. Minulta löytyy lääkekaapista kaikki peruslääkkeet kissaa varten. Ja olen huomannu kissan hoidossa että vesi vanhin voitehista. Keitetyllä vedellä pärjää pitkälle. 
Homeopatia on mulle aika tuore juttu eläimen hoidossa. Mutta toimiva. Niin uskomatonta!
Olen muutaman tulehduksen kissalla hoitanut homeopatialla. Nielutulehduksen ja hot spotin.

Onhan niistä huolta, mutta kuitenkin niin paljon iloa. Kissaa voisi tuijottaa vaikka kuinka kauan. Seurata kun se nukkuu tai leikkii. Tai vaan on. Siinä on ihmisellä ihan hypnoottinen olo.

Kissa tuoksuukin niin hyvältä. Ihanaa on painaa nenä turkkiin kiinni ja nuuhkia. Ai että mikä tuoksu :)
Kyllä se vaan niin on että kotona on hyvä olla kun siellä on karvaisia kavereita! 

Mulle pääasia on, että kissa on onnellinen!

Onni ja Väinö työnjohtajinaVälillä ote saattaa herpaantuaJohtaminen voi olla myös väsyttävää
Pikku-Pekka fanittaa JuusoaTyttöä väsyttää...Juuri kun painoin "julkaise teksti" nappia, kuului tömädys, ja Väinö kuului karkaavan ulkotarhasta. Minä juoksin tuonne metsään sen perään pikkukengissä ja olin RAIVONA! 
Kyllä, ne rakkaat herättävät monenlaisia tunteita :)

10 kommenttia:

 1. Ihania karvatteja kuvissa! Minustakin viisi kissaa on tällä hetkellä sopiva määrä ja meilläkin kaikki viisi ovat omanlaisiaan persoonia. Parhaiten minä yön pimeydessä tunnistan ne turkin laadusta. Saman näköinenkin kissankarva tuntuu käteen eri tavalla pehmeältä. Ilman karvatteja en tahtoisi elää. Onneksi meillä kaikki otukset tulevat keskenään hyvin toimeen. Myös kissat ja koirat :)

  VastaaPoista
 2. Ihana postaus, kissarakkautta täynnä ♥
  Niin minäkin tunnen kissat tuoksuu hyvälle, ja niitä saa halata ja rapsuttaa, jos sattuu olemaan, eihän minulla omaa juuri nyt ole, mutta onhan Moona.
  Kissa on pehmeä silkkiturkki ja ihan höpöjä ne on välillä, mutta ihania kerta kaikkiaaan ♥♥
  Sydämen valtaajia!

  Voi Väinöä, kun karkas, mutta sellasia ne on, joskus vilahtaa myös oven raosta, kun ei pitäs, tai kun mökiltä lähdössä kaupunkiin ei kuulu eikä näy kissaa.. huoh.. mutta rakastettavia ne silti on.

  Mukavaa iltaa kissojen parissa Katjusha ♥

  VastaaPoista
 3. Oijoi! Lämmittäviä, sydämestä pulppuavia tunteita. Kieltämättä sitä joskus voi lemmikkien puuhat suututtaakin, ja kustannuksia nyt jokainen karvatti tuo tullessaan, huoltakin, mutta kyllä vain niin paljon vastapainoksi antavat jokaikinen, että pois en antaisi! En yhtään perheemme lemmikkiä. <3

  Upeat kuvat kissoista!

  VastaaPoista
 4. Ihana postaus <3 Tuli niin ikävä Pimua ja Venlaa =.( Me ei ikinä enää voida kissaa, tai mitään muutakaan eläintä, ottaa ..suru puserossa siitä.

  Mutta ihan mahtavaa että on teitä jotka pystytte ja haluatte <3

  VastaaPoista
 5. testaanpas osaanko kirjottaa tänne.. :) aivan ihana tuo alkuteksti tuolla :)

  VastaaPoista
 6. Mulle sopii kissa kuin nenä päähän. Lapsena olin paljon yksin, koska olin nuorin ja kissa oli ainoa kaverini. Nyt olen "vanha" ja taas yksin (leski) ja minulla on kaksi kissakaveria. Olen onnellinen : )

  Toinen niistä keskustelee kanssani asioista. Ja kuten kirjoitit, pimeässäkin tietää, kumpi on kumpi ja uskon, että tietää, vaikka niitä on viisi.

  Hienoja kuvia sinulla : )

  VastaaPoista
 7. Hauska tuo työnjohtajakissat kuva, vuoden kuva voisi olla.
  On niitä vain kiva seurata ja tietty elää kissojen kanssa ♥

  VastaaPoista
 8. Kiitos Millan,seijastiina,Minz,aNNa,kirsi ja Mayo kommenteista!
  Kyllähän nuo eläimet niin paljon antaa ja niistä kun kirjoittaa, se tulee todellakin sydämestä.
  Ah <3

  VastaaPoista
 9. Voi, ihana postaus! Tämä iski suoraan sydämeen ja tunnistin itsenikin tekstistäsi. Kissat ovat ihania, ja vielä joskus kasvatan määrää. ♥

  VastaaPoista
 10. Kiitos Jolindha! Ja kivaa kun piipahdit :) Ilman kissoja ei kykene elämään, on ne semmosia "tapauksia"...

  VastaaPoista

Kiitos sinulle kommentistasi!