15.2.2011

Lapsuuden kirjat

Ostan aina kun eteen sattuu, vanhoja, oman lapsuuteni kirjoja.
Tiina-kirjat olivat niin rakkaita. Halusin olla Tiina. Tykkäsin oikeasti Juha-nimisestä pojasta ja niimpä se sopi hyvin kuvioon, olla kuvitelmissa Tiina :)

Gretha Stevnsin Susy-sarja oli jännittävä. Ne kirjat luin putkeen kaikki, oli niin hieno lukuelämys!
Ainuttakaan kirja en omista, tahtoisin kyllä....
Enid Blyton vei mukanaan. Viisikot ja Seikkailu-sarja tuli luettua kaikki. Mieleen on jäänyt eväät, mitä kirjoissa retkille ja seikkailuille mukaan pakattiin. Siellä oli hurjan paljon kaikkea hyvää ja erikoista....Heidi oli ihana tyttö ja olisin tahtonut myös elää kuin hän, juosta pitkin niittyjä, kauniissa Alppi-maisemissa.
Tyttö Kuunari laiturilla on myös jäänyt mieleen.

Entäpä Neiti Etsivä ja Dana-tytöt? Hurjia seikkailuja ja jännitystä. Ai että mä ihailin näitä tyttöjä! Kuinka rohkeita he olivatkaan...

Kaiken kruunaa Onnen-päivät kirjasarja. Tätä luettiin meille lapsena hoitopaikassa ja löysin kirjat kirpparilta. Oli pakko ostaa ja fiilistellä. Ihania tarinoita!

Jokaiseen kirjasarjaan liittyy tuttuja tunteita. Muistaa millaiseksi maisemat ja ympäristön silloin niitä lukiessaan kuvitti. Muistaa sen tunnelman mitä kirja herätti ja missä paikassa tapasi tiettyä kirjaa lukea. Ah kun tulee lapsuus mieleen. Oli se niin ihanaa. Lukuharrastus oli todella rakas!8 kommenttia:

 1. Totta puhut! Minusta ihan tuntuu että pitkät jaksot lapsuudestani suorastaan koostuivat niistä kirjoista joita luin: olin niin mahoton lukutoukka. Viisikot tietty 'hotkin' kaikki, melkein heti kun opittiin lukemaan, luettiin siskon kanssa toisillemme ääneen ja pelättiin :O
  Sitten luin melkein koko lastenosaston hyllyt, mutta muumeihin on jostain kumman syystä koskaan tykästynyt, jo niiden pelottava hahmo sai mut jättämään ne rauhaan... hmm.

  VastaaPoista
 2. Samat ovat olleet meillä lukemiset!Hienoja kirjoja kaikki.
  Olen aina ollut hulluna lukemiseen ja lukenut myös paljon lapsilleni. Ikävä kyllä vain yhteen kolmesta olen saanut lukutoukan istutettua, mutta hyvä niinkin(ja hän lukee kyllä muidenkin edestä )

  VastaaPoista
 3. Minäkin olen samoja kirjoja lukenut, mutta enimmäkseen noista Viisikkoja ja Neiti Etsiviä. Viisikkoja ostan mielelläni omaan hyllyyn nykyiselläänkin, jos niitä aina jossain vastaan tulee!

  VastaaPoista
 4. Kiitos kommenteista Kutuharju, Mustakissa ja Elina!
  Mikähän kirja on nykyajan viisikko? :)

  VastaaPoista
 5. Ohhoijaa.. kirjoitin pitkän jutun tähän ja painoin vahingossa väärää nappia.. sinne meni taivaan tuuliin kommenttini näistä vanhoista ihanista kirjoista! Sanottakoon kuitenkin, että kerään itsekin juuri näitä samoja sarjoja ja paljon onkin jo hyllyyn kertynyt.Olen lukemassa nyt Tiina kesälomalla -kirjaa. Sitä ennen meni juuri yksi kappale Viisikoita. Neiti Etsiviä puuttuu vielä 3 ja saman verran 3 etsivää sarjaa. Danatytöt sarja on jo täysi... Ihania kirjoja, ihania muistoja lapsuudesta. Silloin kirjan tarinoissa elettiin myös lukuajan ulkopuolella! :)

  VastaaPoista
 6. Kiitos Tee Tee, löysit mun vanhempaa tekstiä!
  Juuri tein taas kirpparilta seitsemän Tiina-kirjan löydön, euron kappale. Multa puuttuu vielä näitä kaikkia paljon, sinullahan onkin hyvin hallussa lähes kaikki! Nää lukuajat oli hienoa aikaa ja silloin todella elettiin kuin lapsen pitääkin!

  VastaaPoista
 7. Kiitos blogista! Nämä kirjat -Onnen päivä, voisitko katsoa kuka on ne kirjoittanut ja julkaissut.
  Ne on lapsuuteni parhaimpia kirjoja, haluan löytää ne jostakin.
  <2
  vastaa miinulle mielellään hotmail-ositteesseen:
  johanna_therese_mikkola@hotmai.com

  VastaaPoista
 8. Vanhat lastenkirjat on todella hienoja. Itse keräilen vanhoja kuvakirjoja ja satukirjoja. http://lapsuusmuistelua.vuodatus.net/

  VastaaPoista

Kiitos sinulle kommentistasi!