16.3.2011

Ei kaikki mene aina niinkuin pitäisi...

 Sunnuntaina oli surkea ilta. 
Meidän astianpesukoneesta petti liitäntä ja vesivahinko oli valmis.
Käytin konetta piiitkän pitkän tauon jälkeen, ei olisi pitänyt. Ehdin olla muutaman minuutin ulkona ja sillä välin putki oli päässyt jostain syystä irti liitoksistaan. Vesi lainehti pitkin lattiaa ja siinä meni sitten se ilta kuivatessa lattiaa ja välillä piti itkeä tihrustaa kun tilanne oli niin kaoottinen ja toivoton.

Revittiin muovimatto pois puoleenväliin lattiasta koska vesi oli ehtinyt maton alle. Maton alta paljastui vanha matto, aika retro :)
Vanhan maton alla on betonilattia, mikä oli onni onnettomuudessa. Meidän kaikissa muissa huoneissa on vanha lautalattia, jonka päälle joku aiempi asukas on laittanut levyn ja muovimaton (paitsi vintissä, siellä on ihana lautalattia näkyvissä) Jos keittiössä olisi ollut myös, se olisi ollut varmaankin mennyttä.
Saatiin lattia hyvin kuivattua, mutta seinän väliin oli mahtanut mennä paljon vettä. Kuivattiin seiniä ja rakoja auton sisäilmanlämmittimellä kun ei siihen hätään muutakaan saatu.

Maanantaina soitettiin vakuutusyhtiölle ja sieltä lähetettiin tiistaina mies tarkistamaan tilanne. Betonilattiasta oli puolet kosteana ja samoin juuri tuon seinän ja lattian välinen osuus, koko seinän pituudelta. 
Joudutaan nyt ensalkuun ottaa alakaapit pois ja repiä tuota vanhaa muovimattoa puolet pois, joka on niin tiukasti kiinni betonissa että! Tämän viikon aikana pitäisi tulla lisäinfoa, milloin meille tuodaan puhallin joka kuivaa lattian alapohjan. Se huriseekin meidän keittiössä sitten kaksi viikkoa.Vakuutuksen pitäisi korvata, mutten silti tohi uskoa mihinkään, ennenkuin näen mustaa valkoisella.

Keittiöremppaa on ollut aikomuskin tehdä muttei ihan tällä tavoin, näistä lähtökohdista.
Kyllä harmittaa! 
Olen yrittänyt piristää mielialaani liikkumalla, sen mitä yövuorojen välissä olen jaksanut. Tänään kuitenkin yötyöt on ohi ja kävin hiihtämässä auringossa järven ympäri, 16 kilometriä. Nyt olen niin puhki etten jaksa enää murehtia. Eiköhän asiat järjesty.
Tää on niin ruma että siksi hieno!

18 kommenttia:

 1. Niin, onhan se aika laiha lohtu, että tulee keittiöremontti tehtyä.. ja vaikka vakuutuskin näyttäisi vihreää valoa, tulee ihan yllättävää rahanmenoa, jota nyt ette ihan olleet ajatelleet täksi kevääksi.
  Tietysti sitten, kun kurja homma on ohi ja istut uudessa kyökissä, olet ihan tyytyväinen.
  (Muistakaa laittaa puhaltimen tekemät sähkölaskun lisät vakuutusyhtiölle, jos eivät siitä mainitse. Ne puhaltimet on aika sähkösyöppöjä.)
  Pärjäilyjä sinne.

  VastaaPoista
 2. No voihan harmitus =/ Toivottavasti kaikki järkkääntyy parhain päin! Toi lattiahan on niin upea!!! Harmi että jouduitte sitäkin repimään =/

  VastaaPoista
 3. Tsemppiä sinne teille! Vesivahinko ei ole koskaan kiva.

  VastaaPoista
 4. Voi ei!! Tosi kurjaa, vesi saa lyhyessä hetkessä paljon aikaan harmia.
  Meillä petti lämminvesivaraajan venttiili juuri ennen joulua 5 vuotta sitten.
  Varaaja on sillä tavoin keskellä taloa, että koko talosta piti ottaa lattiat auki lukuunottamatta makkaria ja pesutiloja. Asuttiin sitten 3 kk anopilla!!
  Onneksi oli vakuutus kunnossa, vakuutusyhtiö maksoi remontista n. 50.000 €!!
  Koettakaa pärjäillä, kesällä kaikki on jo kunnossa :)

  VastaaPoista
 5. Auts, auts ja auts. Löysinpä mä tänne huonoon aikaan. :( Toivottavasti vakuutus korvaa kaiken ja saatte asiat nopeesti kuntoon.

  Ja mitä lattiaan tulee niin se on hieno. ;)

  VastaaPoista
 6. Sinua ei varmaan yhtään lohduta, että kolme vesivahinkoa on minuakin kohdannut. Kaksi kertaa parketille. Vesi tuli kerran ulko-ovella vastaan ja kolmannen kerran jääkaappi vuoti juuri laitetun laminaatin alle ja nosti sitä koholle. Se syö miestä ja miksei naistakin : )

  Liikunta löysentää kiristyneitä hermoja.

  VastaaPoista
 7. Voi harmitus sentään, miten ikävää, toivottavasti asiat hoituu hyvin :/

  Pitkän lenkin hiihdit, se rentouttaa.
  Pitäs itsekin lähteä tässä ulos liikkumaan.

  VastaaPoista
 8. Voi ei!!! :/

  Ja juuri kun olit tiskaamisesta ja tiskikoneen vähästä käytöstä tänne blogiinkin jakanut ajatuksia..

  Mutta ONNEKSI ette ole vielä sitä kauan haaveiltua remppaa tehneet!

  Mutta voimahalauksia sinne <3 Kaikki järjestyy, vaikka nyt on niin tympeää!

  VastaaPoista
 9. Oi voi, tulipa iso remontti! Tuo kamala retromatto on ihan oikeasti ihana. Ei meilläkään ole vesivahingotta selvitty: eilen aamulla tytär heräsi aamulla siihen kun vesi valuu pitkin hänen seinää ja kastelee julisteet. Vintillä välikatolta varmaan valuu tiivistyneet höyrystyneet ja jäätyneet kosteudet jonneen seinän väleihin. Eipä tässä muuta voi kuin katsella ja toivoa että sitä ei ole paljon =(

  VastaaPoista
 10. No höh! Kaikkee sitä aina sattuu ja tapahtuu... Remontointi on yleensä kivaa, mutta harvemmin kuitenkaan pakon edessä.

  Tsemppiä!

  VastaaPoista
 11. Voi Ei! Ompa kurja juttu! Ei voisi keittiöremppaa pahemmalla mielellä aloittaa. Voihan se olla, että lopulta oli onni, että se putki pimahti nyt, eikä sitten kun teillä on upouusi kyökki. Harmittaa se tietysti vaikka miten päin asiaa ajattelis ja ylimääräistä hommaa ja huolta siitä aina tulee. Meillä tuli vähän aikaa sitten keittiöön vettä, kun lumi oli pakkautunut katolla olevan "lyhdyn" kupeeseen ja alkoi sulaa sisään. Siitä ei vakuutusyhtiö halunnut kuulla mitään, koska se oli lumen aiheuttamaa. No kustannukset eivät kovin suuriksi onneksi nousseet, mutta teettää se aina työtä ja keittiön tapetti meni osittain pilalle, eikä samaa löydy mistään. Se harmittaa, koska satun pitämään mustikkatapetistani hirmuisesti.
  Meillä muuten oli 70-luvulla keittiössä tuota samaa mattoa ja vessassa sama kirkkaan punaisena! Vau..

  VastaaPoista
 12. Voi kurjuus, sympatiaa! Tuttavilla kävi samanmoinen juttu joku vuosi sitten: pikku lenkki ja sillä välin kävi ohrasesti. Ei pidä vakuutusyhtiölle myöntää, että oli kävelyllä, muuten ei heru.. Konetta kun ei sais jättää yksin.. ? Mulle tuli kerran olkavamma lomamatkalla laukkua riuhtaistessa, mutta lääkärin väärä sanavalinta papereissa vei multa kaikki korvaukset. Piti käydä helkkarin kallis fysioterapia omaan piikkiin.

  Tuo matto on kyllä tosi jännä!

  VastaaPoista
 13. Voi kurja! Jos lohduttaa toinen tarina, niin vanhempieni talo meinasi palaa vanhan astianpesukoneen takia, ja olikin tosi lähellä ettei koko talo mennyt. Siellä jouduttiin tekemään keittiöremontti kokonaan ja paljolti myös tavaroita meni pilalle savusta. Kesäloma meni sitten keittiöttä ja remonttimiehiä kiroten... Tsemppiä teille!

  VastaaPoista
 14. Kiitos teille kaikille ihanille ihmisille lohduttavista kommenteista ja tsemppauksesta!

  Näkyy olevan monella vastaavia tilanteita ja ikäviä vahinkoja joita ootte joutunut kokemaan. Mutta ootte selvinnyt niistä! Kalliita juttuja nuo vahingot näyttäis olevan, ihan hurjaa! Huh!

  Täällä edelleen odotellaan setiä jotka tuo kuivauskoneet. Luulin että tulisivat samantien mutta ei vain näy. Kyllä tämä tästä...

  VastaaPoista
 15. Se vanha hienoruma matto menee rikki irrotettaessa, harminpaikka, se olisi ollut kovasti hiano, ainakin peikon miälestä :)

  VastaaPoista
 16. Onhan siinä matossa sitä jotain,isopeikko.

  VastaaPoista
 17. No voi harmin paikka! Kaikkea mahdollista sitä sattuu ja tapahtuu. Remontti ja varsinkin tällainen suunnittelematon aiheuttaa aina huolta ja murhetta. Kuitenkin sitten jälkeenpäin kaikki on hyvin, mutta koeta jotenkin nyt ammentaa voimia itsellesi täksi ajaksi. Tsemppiä sinne kovasti!

  VastaaPoista

Kiitos sinulle kommentistasi!