3.3.2011

Vihdoinkin valmista!

Me saatiin vihdoinkin jotain valmista! 
Purkutalon tuliaisista tuttu ikkunakehikko on saatu kasattua vitriinikaapiksi ja jopa seinälle. 
Jottei kaikki aivan helposti kävisi, mies laittoi sen väärään kohtaan. Mun pitäisi olla joka hetki seuraamassa mitä tapahtuu. Onneksi ei ole kova homma siirtää. 
Minun ajatus oli että hiukan vielä oveenpäin ja aavistus ylöspäin. Alunperin oli tarkoitus laittaa tuo hylly keittiöön, mutta pahuksen seinäpaneelit pilasi koko suunnitelman. Vitriini olikin sen verran korkea, että olisi mennyt liikaa katonrajaan. Olohuoneessa tuo seinä oli ainut vaihtoehto. Pieni huone antaa vähän mahdollisuuksia....
Pääasia on, että minä sain haaveilemani vitriinikaapin ja se ei maksanut MITÄÄN!
Meidän Pikku-Pekalla on yhä vain kauluri. Se pääsi kaulaansa taas raapaisemaan ja haava vähän aukesi. Kävin maanantaina ostamassa uuden kaulurin eläinlääkäristä. Se onneksi on nyt hyvä eikä näytä saavan sitä pois. Juttelin ohimennen lääkärin kanssa, joka on joskus aikoinaan Pikku-Pekkaa saman vaivan takia hoitanut. 
Hän oli sitä mieltä että kyseessä on ruoka-aine allergia. Siinä kaulaan tulee samanlaisia haavaumia. Hän antoi mulle mukaan pari näytepussia allergiaraksuja.
Voi voi, kumpaa tässä nyt uskoa, lääkäriä jolla tapaan aina käydä ja joka on ihan loistava lääkäri vai lääkäriä jolla ennen kävin joka myös on ihan loistava. Toinen sanoo hotspot ja toisen mielestä on kyse allergiasta.
Nyt on mahdollisuus toki testata itse noilla raksuilla, antaa mahdollisuus kummallekkin vaihtoehdolle. 
Kovaa hommaa se on kun omistaa viisi kissaa ja yhdellä eri raksut. Ei ole toki ihan uusi juttu, näin ollaan testailtu aiemminkin ja hyvin se onnistuu kun on pakko!

Anna vähän maistaa....

No ota nyt vähän...

Mikähän siinä on että heti muut himoitsee Pikku-Pekan raksuja eikä omat enää kelpaa :)13 kommenttia:

 1. Ihana pikkuinen vitriini!

  Voi pikkuista Pikku-Pekkaa :( Voisiko sitä allergia-asiaa kokeilla niin, että jättäisi kokonaan raksut pois? Monesti kun nuo eläinlääkärien "hoitoruoat" on hurjan huonosisältöisiä :o Minkä merkkistä raksua teille annettiin kokeiluun?

  Toivottavasti Pikku-Pekka parantuisi vaivastaan pian! Vaikka luontevasti näyttää kauluri päässä pysyvän, niin kyllähän se silti olisi kivempi ilman.

  Rapsuja koko katraalle! =^.^=

  VastaaPoista
 2. Juu, sehän oisi toinen vaihtoehto. Onni kissalla oli nuorena poikana vatsavaivoja paljon. Silloinen lääkäri laittoi sianlihakuurille. Kolme kuukautta Onni söi lihaa monessa eri muodossa. Sen jälkeen alettiin lisätä muutakin ruokavalioon pikkuhiljaa. Nykyään kaikki on kunnossa eikä allergiaa ollut.

  Ne raksut oli Royal Canin Hypoallergenic-nimisiä. Täytyypä vielä tosissaan miettiä alanko niitä osteleen. Nyt olenkin enempi antanut viikonmittaan lihaa, possunsydäntä yms....
  Pikku-Pekka ja Onni on veljeksiä ja kumpikin niin huonon alun elämälleen saanut, orpopentuina, että taitaa kumpikin olla alttiita kaikelle.
  Meidän katras kiittää ja nauttii rapsutuksista joita lähetit!

  VastaaPoista
 3. Voi jee... siinähän on varmaan köökin klasit pokineen. Meiltä löytys muutama, kun yläkertaan vaihdettiin, ellei se nuor remppamies vetänyt niitä säpäleiksi... Alakerran vastaavista oli aiemmat omistajat tehneet kasvihuoneen. Hyvä ja huono! Ajatus hyvä, mutta toteutus vähän kehnonpuoleinen... Kaunis on ja nyt multa meni kisujutut ihan lukematta ohi ;)

  VastaaPoista
 4. Upea vitriini!!! Meillä Jeppe koiruus sairastui lomamme aikana kennelyskään. Oli aika huonona paluuiltanamme, mutta nyt varmasti piristää jo se että olemme kotona. Hevosellakin on silmätulehdus joten monta potilasta samaan aikaan :)Minä vaihdoin pitkäaikaista eläinlääkäriämme, kun en aina jaksanut uskoa onko kaikki hänen määräämät tutkimukset ja näytteet tarpeellisia.
  Toivottavasti teidän potilaan olo alkaa helpottamaan...Mukavaa päivän jatkoa!!

  VastaaPoista
 5. Vau, mikä ihana tuo vitriini! =D En näe mitään vikaa paikassakaan.

  Vai on Pikku-Pekalla ihovaivoja. Meillä jo edesmenneellä Lissu-kissallamme oli toisinaan myös ongelmia ihossaan, mutta se tuli aina kesällä. Silloinen lääkäri sanoi heti, että se hoidetaan ensisijaisesti hotspottina, koska se on todennäköisempi vaiva. Jos ihottumaa on talvellakin, milloin sen lääkärin mukaan ei ongelma voi olla hotspottia, jollei kissa asu jatkuvasti kuumassa saunassa, se on allergiaa. Sitten hoito ruokavaliolla. Siihen aikaan ei ollut kissoille vielä minkäänlaisia erikoisruokia, vaan olisi pitäny lähteä ruoka-aine kerrallaan katsomaan, mikä vaivan aiheutti. Onneksi se oli hotspottia ja meni antibiootilla ohi.

  Ja tokihan kissatkin vaihtelusta nauttivat - ja uudenmakuinen kikkara maistuu hyvältä! Näin meilläkin!

  Pikaista paranemista sinne!

  VastaaPoista
 6. AIVAN IHANA tuo vitriini!!!! Tahtoo myös :) :) Tosi ihana kun ootte saanu tehtyä ja paikoilleen, sitä se loma teettää :)

  Voihan Pikku-Pekka, paranemisia sinne <3

  VastaaPoista
 7. Tahtoo tommosen vitriinin kahvikupeille!! Ikkunoitakin taitaisi löytyä varastosta, kun vielä saisi alulle! Mutta jos saa ideaa kopioida, niin saattaapi meillekin tuollainen tulla - jossakin vaiheessa..
  Voi Pikku-Pekkaa, toivottavasti pääsee tuosta häkkyrästä pian. Sehän on selvä, että kaverin kupissa on parempaa evästä! Meilläkin on niin, että Nekku ei oikein tiedä, mistä kupista se saisi syödä, kun Leevi pomppaa aina sille kupille, mihin Nekku nenänsä työntää. Olen joutunut alkaa syöttämään ne eri huoneissa, jotta Nekkukin saa ruokaa.

  VastaaPoista
 8. Siis tuo on niin ihana vitriini, että voisin kehua sitä piiiiitkäään, mutta uskot varmaan vähemmälläkin ;) Ja on varmaan uljas tunne, että se on nyt valmis ja seinällä. Itse olen hautonut yhtä "nami" ikkunanpokaa, jos siitä ehkä joskus saisi pikkuvitriinin... nähtäväksi jää.

  VastaaPoista
 9. Äärelä II:
  Etsihän aarteet käsiin ja kaappia kyhäämään :)

  Tirriliisa:
  Mukavaa että olet taas kotosalla ja pääsee lukemaan blogiasi! Missäspäin muailmaa olitta?
  On se kumma et kun yhdelle tulee jotain, sairastuu toinenkin, harmillista! Toivottavasti teillä eläimet voi jo paremmin!
  Etsin tosi pitkään sitä "omaa" eläinlääkäriä ja vihdoinkin sen olen löytänyt. Tahtoisin vain uskoa mitä hän sanoo, mutta täytyy ilmeisesti vain olla avoin muidenkin sanomalle.

  Minz:
  Kiitosta kehuista!
  Vai on teillä ollut samaa vaivaa...P-P:lle tuli myös ensin tuo vaiva kesällä mut sitten alkoi talvellakin. Voikun tietäisi mitä se ihan oikeasti on........
  Mutta, menin ja ostin niitä raksuja nyt ja katsotaan miten ne "vaikuttaa". Haava on nyt tosi hyvässä kunnossa ja karvaa on alkanut kasvaa iholle jo paljon.

  Outi:
  Kiitos Outi :)

  mustakissa:
  Ei kun nikkaroimaan! En omi itselleni tätä ideaa :) Saa kyllä edullisesti sellaisen hyllyn kun tahtoo!
  Mitäs ruokavalioita sinun kissuloilla on?

  Hyvä Mieli:
  Ei kun jaaatka vaaaan, kehut on kivoja :D
  Hih!
  Toivotaan että sinulle tuli tästä kipinä ja pääset myös ideasi kimppuun!

  VastaaPoista
 10. Ihana tuo kaappi tosiaankin kaunis :)
  Paranemisia kissalle ♥

  VastaaPoista
 11. Hei! Löysin ekaa kertaa blogiisi.
  Ihastuin tuohon vitriiniin kovasti. Sellaisen voisin haluta itsellekin.
  Nuo lemmikkien allergiat on joskus vaikeita. Onneksi ei ole sattunut omalle kohdalle, mutta kavereiden siilit ovat olleet allergisia mm kalalle.
  Eläimet myös joskus karttavat itsekin joitain ruokia ja luomuruuat tuntuvat kelpaavan paremmin.
  Mukavaa naistenpäivää!

  VastaaPoista
 12. Mukavaa että Anitta löysit tänne!
  Totta,tie on pitkä kun aletaan tutkimaan ja selvittämään syytä mille eläin on allerginen. Sitten helpottaa kun syy selviää, ehkä...

  VastaaPoista

Kiitos sinulle kommentistasi!