1.4.2011

Kyllä se kesäksi ehkä valmistuu, hoh-hoijaa.......

Meidän koti on nyt kuin pommin jäljiltä!

Keittiön halkaisee lattiasta kattoon ulottuva pressu, jottei betonipöly leviäis muihin huoneisiin. Mies on piikannut koko seinän pituudelta betonilattiaa rikki, niin pitkälle, mihinkä asti kosteus ulottuu. Pressuteltassa on ihan mielenkiintoinen oksettava kostean betonin tuoksu. Kosteus haihtuu siis pois sieltä nyt itsestään kun lattia vain on avattu. Pieni kuivainpuhallin otetaan avuksi lämmittämään tilaa, samoin ilmalämpöpumppu.
Näihin toimenpiteisinn päädyttiin siitä syystä koska vakuutusyhtiö päätti vesivuodon olevan meidän oma syy. Mitäs emme laittaneet poistovesiletkun klemmaria asennusvaiheessa tarpeeksi kireälle. Niin kireälle että se oisi mennyt rikki.
Pettymys oli ihan hirvee, mutta siitä ollaan selvitty! Valituskirje on lähtenyt maailmalle ja meidän juttu on otettu uusintakäsittelyyn, mutta en jaksa uskoa muutosta tapahtuvan.
Saatiin tää tee se itse-vinkki yhdeltä rakennuskuivaus-firmalta. Siellä sanottiin että jos osaa piikata, kuivatuksen osaa tehdä silloin itse. Ja onneksi mies on tehnyt työkseenkin näitä lattiahommia.
Saattoi olla myös onni onnettomuudessa, että alettiin tehä työtä itse, koska piikkauksen jälkeen löytyi lahoa puuta koko seinän pituudelta. Olemme kuulleet että talossa on ollut aiemminkin vesivahinko, ja laho on ilmeisesti siltä ajalta. Nyt saadaan korjattua sekin sieltä pois.
Mutta, työlästä tämä on ja keittiö on siirtynyt olohuoneeseen. Hermot on koetuksella kun joka paikassa on ahdasta ja rojua, ja välillä tuntuu ettei tästä tuu ikinä valmista. Huomenna aion kuitenkin mennä katselemaan jo uutta lattiamateriaalia, jotain vanhaan taloon passaavaa laminaattia. Mieltä piristi myös se, että muutettiin taas vinttiin, omaan makuuhuoneeseen.
Eli on siis kevät!
Me joudumma raahata aina talveksi sängyt alakerran makkariin siitä syystä, ettei rahkeet riitä lämmittämään kahta kerrosta. Vintin rappu on liian kylmä, kellari on sen alapuolella, ja rintamamiestalon eristykset nyt on mitä sattuu. Suunnitelmissa on ulkovuorauksen uusimista, jonka yhteydessä ekovilloilla laitetaan taloa lämpimäksi.


Vanhassa talossa/rintamamiestalossa asujat HOI! Mikä teillä on lämmitysmuoto? Pystyttekö te elämään miten talvet, kahdessa kerroksessa, ilman hytinää?
Meillä on suora sähkölämpö, ilmalämpöpumppu alhaalla ja puulämmitys. Ei riitä, kun eristys on niin surkea.
Tän kaiken sotkun keskellä kävin Juuson kanssa toissapäivänä eläinlääkärissä. Juusolta poistettiin hammaskiviä.
Otin Onnin mukaan, koska minuu on vaivannut sen raskas sisäänhengitys. Onnin nielutulehduskierteen aikoina yhdistin hengityksen siihen liittyväksi, mutta en enää terveellä kissalla ymmärrä sitä. Lääkäri kuunteli ja kertoi että kyseessä VOI ehkä olla alkava astma. Mun Onnilla astma? Itkujen itku!
Nyt täytyy tarkkailla sen hengitystä ja pitää päiväkirjaa kuinka se hengittelee, ja jos kovasti hengitys tihentyy, sitten uudestaan lääkäriin ja aloitetaan mahdollisesti kortisonihoito. Toivon todella että jotain ihmettä tulisi Onnin elämään eikä lääkitystä tarvisi koskaan aloittaa.
Selvisi syy Onnin vesikippoilulle, Onni on höyryhengitellyt! Eli Onni on nuokkunut vesikupin äärellä ja aivan fiilistelee siinä silmät kiinni, välillä melkeen nukkuu. Höyryhengitys kuulemma tepsii ja marssin huomenna kauppaan ostamaan tosi minin lasten teltan, on kuulemma semmonen näppärä pieni koottava teltta tullut kauppoihin, 6 euroa ja laitan sinne suolalampun ja ison vesikipon. Siinä kissalle astman kotihoitoa, eri asia on että viihtyykö Onni siellä. Onko kissaihmisillä kokemusta kissan astmasta???
Meidän orpopennut Onni ja Pikku-Pekka joutuvat kovasti läpikäymään kaikkia ikäviä juttuja. Emon puuttuminen elämän tärkeässä vaiheessa näkyy sitten vanhempana. Surullista...

Jokatapauksessa...
...paistaa se päivä kai pian risukasaankin =)

Mukavata viikonloppua!!!


'

9 kommenttia:

 1. Meidän rintsikassa, jossa ei siis vielä asuta… alakerrassa lämmitysmuoto puu, lisänä pari patteria talvena 09-10, talvella 10-11 alakerrassa pelkkä puulämmitys, ei pattereita. Sanottavaa lämmön eroa ei ole syntynyt, kun talo on ”asumaton” ja lämmittämässä on käyty kerran päivässä, viivytty 2-4 tuntia illassa. Molempina talvina pahimmillaan asteet menneet +10 nurkille. Jos talossa asuttaisiin ja liikuttaisiin olisi tilanne tietysti toinen. Yläkerta on vasta työnalla (yläpohjan eriste puuttuu) ja sinne on tarkoitus laittaa patterin molempiin huoneisiin, poistaa alakertaan johtava ovi, joten eiköhän sitä lämpöä sinne riittävästi ”karkaa” alakerrastakin. Alakerran eristeenä on pelkkä puru ja yläkertaan on laitettu ekot. Kun tulee päällivuorin vaihtamisen aika, hoidetaan myös lisälämmöneristys ulkopuolelle. Talo on muuten aukeen laidassa ja huomaa, että vanha totuus ”tuuli tuvan tuivertaa, pakkanen pahan naveton” pitää paikkansa. Tällä hetkellä, vaikka lämmitystä on vähennetty, mm. kamareista lämmitetään vain toista per päivä, on asteet pysyneet jo pitkään +20 asteessa.

  VastaaPoista
 2. Meillä sähkölämmitys ja ilmalämpöpumppu yläkertaan menevissä rappusten alapuolella, joka puhaltaa kierrätysilmaa eteiseen, olohuoneeseen ja jonkun verran keittiöön. Alakerrassa takka jota lämmitetään talviaikaan melki jokapäivä ja yläkerrassa makuuhuoneessa myös takka jossa talviaikaan pidellään myös silloin tällöin tulia!

  Ollaan kyllä tarettu ihan hyvin...

  Haaveissa olisi vielä yksi takka olohuoneeseen, niin ilmalämpöpumpun hyötysuhde pääsisi kunnolla oikeuksiin....

  Sähköpatterit meillä 16-17 asteessa ja ilmalämpöpumppu 21-22

  VastaaPoista
 3. No voi surkeuksien surkeus :( Toivotaan parempaa huomista!

  Kissan astmaa en ole kokenut, mutta viimeksi olen tainnut lukea aiheesta Kokiksen lehdestä. Kaipa kissa tottuu suhteellisen nopsasti siihen lääkitykseen. On se vaan kummallisen näköistä, itselläni oli nimittäin ihan samantapainen astmapiippu lapsena mitä kissalla oli sen jutun kuvissa.

  Toivotaan Onnille parempaa vointia ja teille onnea valituksen kanssa!!

  VastaaPoista
 4. Tsemppiä teille remontin keskelle! Meidän talo ei ole aito rintamiestalo, vaikka saman mallinen onkin(pienempi tosin). Tämä on tehty 1940 ja alaosa on hirrestä. Lämmintä on talvellakin, meillä on sähkölämmitys sekä varaava takka ja keittiössä leivinuuni+hella. Lämpöpumpulla melkein on lämmitetty puiden lisäksi, ei ole patteerit olleet päällä kuin ihan kovimmilla pakkasilla. yläkerrassa meidän kuopus laittaa aina lämmöt pois, muuri kuulemma lämmittää ihan tarpeeksi.
  Voi Onnia. Juuri kertoi eräs ystäväni että kummipoika-kissallani on samanlaista epäilystä. Oli ensin paha keuhkotulehdus, ja pahinta jo pelättiin. Meni kuitenkin lääkkeellä ohitse ja nyt on parempi. Nyt tarkkaillaan, josko olisi astmaa. Kisu on yskinyt pennusta asti.

  VastaaPoista
 5. Voihan mahdoton, mitä teillä on meneillään. Tuli niin oma vesivahinko (vesivaraajan posahtaminen keittiössä) mielen. Huh! Enpä kadehdi, en. Tsemppiä kovasti!

  Meillä pieni rintamamiestalo, jossa on yläkerta otettu käyttöön kymmenisen vuotta sitten. Avoin rappukäytävä alakerran olohuoneeseen, jossa takka. Tämä on talon ainut puulämmitysmahdollisuus ja muutoin on suora sähkölämpö. Eristettiin puolet yläkerrasta vintti-iitalla, kun rempattiin lasten huoneet ja se on pitänyt hyvin alakerran takasta lähtevässä lämmössä joka nousee rappuja pitkin yläkertaan. Vain suuremmilla (yli 20 asteen) pakkasilla laitetaan yläkertaan patterit päälle. Jonain talvina selvitään ilman lisälämmitystä yläkerrassa kokonaan. Puuhellaahan olen haaveillut keittiöön takaisin, se kun on meitä ennen talossa asuneitten toimesta rempattu pois. Keittiö on meidän kylmin huone. Taitaa vähän joka talossa olla ne omat persoonalliset piirteensä.

  Harmi, että vaikuttaa astmalta nuo Onnin oireet. Hyvä, jos on itse oppinut höyryhengityksen auttavan vaivaan. Reppana! Toivottavasti oppii myös teltan hyödykseen käyttämään. Meillä ainakin kissat omasta teltastaan sinällään tykkäävät - siellä ei kyllä ole sisällä mitään. Parempia oloja toivotellaan täältä!

  VastaaPoista
 6. No, voi itku noita vakuutusyhtiöitä... Me asuimme ennen nykyistä kotia 17 vuotta pienessä rintamamiestalossa. Oli suora sähkölämmitys, takka, puuhella ja kolmen viimeisen vuoden ajan kummassakin kerroksessa ilmalämpöpumppu. Selvästi viileämpää siellä oli kuin nykyisessä hirsitalossa, vaikka tämä on peräti 159 vuotta vanha rakennus kaksinkertaisine ikkunoineen. Oli vaan lämmityslaskukin siellä edellisessä talossa paljon pienempi, kun asuinhuoneet olivat kahdessa kerroksessa..

  VastaaPoista
 7. No kyllä teitä nyt koetellaan. Ja voi Onnia :( Toivottavasti jaksatte remontin läpi, ja täytyy vain ajatella miten mukavaa on sen jälkeen. Ja Onnille paljon terveisiä ja voimia Sohvilta ♥

  VastaaPoista
 8. Meillä öljylämmitys, molemmissa kerroksissa asutaan. Ensimmäinen talvi oli kylmä, ylä- ja alakerran takkoja mouhuutettiin joka päivä että tarjettiin. Seuraavana keväänä tehtiin ikkunaremontti ja tehtiin pintaremonttia niin että kaikkiin seiniin laitettiin kipsilevy ..molemmat vaikutti seuraavaan talveen niin ettei takkaakaan tarvittu lämmittämään läheskään joka päivä. Nyt mietitäänkin kesän ulkovuorausremonttia ja lisäeristystarvetta..

  Voi harmitus tuota teidän tilannetta =/ Toivottavasti löydätte ammattimiehen arvioimaan tilanteen ja saatte homman etenemään <3

  VastaaPoista
 9. Kivaa kun vastailitte!

  Varmaankin meillä vaikuttaa juuri tuo kellari, joka on suoraan vintin rapun alla. Rappu pitäis kunnolla eristää. Ja taitaa olla seinissä sahanpurut niin jo valunut että äkkiä pitäis saada sillekkin tehtyä jotain.

  Meillä on joka huoneessa jokin tulisija ja siitä syystä talvi niin työläs onkin, jos asuttaisiin kahdessa kerroksessa. Kun on pakko lämmittää joka pesä ja se on kyllä kovaa työtä. Ollaan helpotettu elämää asumalla alakerrassa, ja siellä toimii lämpöpumppu ja tulia pidetään joka toinen päivä. Vintissä on vain peruslämpö ja kovilla pakkasilla lämmitetään sielläkin.

  Kylläpä sitä tiesi mihin muutti, enkä pois kuitenkaan vaihtais.

  Onni kiittää kaikkia tsempeistä! Se täs jännä on, kun Onni ei yski eikä esim hengästy. Vain tuo hengitys on raskaankuuloinen aina välillä.
  Nyt viikonloppuna on ollut itseasiassa parempi.
  Kiitos kiitos kaikille!!!

  VastaaPoista

Kiitos sinulle kommentistasi!