23.8.2011

Ärsytys!

"Kuvien kopioimiseen tarvitset lupani, KIITOS!"
Ei ihan merkityksetön teksti.

Itse kunnioitan blogeissa tätä, en kopioi toisten kuvia. 
Mulle tuli vastaan "osto"-ilmoitus, jossa tää joku ihminen halusi ostaa Tiina-kirjoja. Hän oli liittänyt ilmoitukseen Tiina-kirjat kuvan jonka minä olin ottanut joskus blogiani varten. Mä ihan säikähdin että mitä tämä täällä tekee???
Ei tämä maailman isoin ärsytys ole, eikä elämäni tästä kaadu, mutta kyllä se vähän harmittaa että joku oli napsinut kuvani käyttöönsä.
Voi olla myös niin että kuvani on mennyt googlen kuvahakuun, mikä varmasti on todennäköisintä. Miten tämän saisi estettyä?

Facebookissa törmään samaan ongelmaan. Olen lisännyt kuvia omaan albumiini ja sieltä sitten joku kaveri tulee ja nappaa jonkin  kuvan itsestään omaksi profiilikuvaksi? Kysymättä mun lupaa.

Kerran työmaalla eräällä toisella "osastolla" asioidessani (ei omassa työyhteisössäni) aloin seuraamaan erään koneen näytönsäästäjäkuvia. Siellä vilahti myös eräs minun kukkakuvani. Olin joskus aiemmin lähettänyt  kuvan tälle henkilölle jotta hän tulostaisi sen puolestani värillisenä ja laittaisi mulle sisäisessä postissa tulemaan kun en itse ehtinyt ja asialla oli kiire. 
Pieni kysymys vain, saanko käyttää kuvaasi? Olisin vastannut: Saat!

UGH! Olen puhunut! Tässä tälle päivää :)

Laitetaan loppuun tähän vuodenaikaan sopiva kuva. Kuva on myös blogini ensimmäinen otsikkokuva siltä ajalta kun perustin blogini, kesäkuulta 2010.


P.S.Tein viime yönä viimeisen yövuoroni. Ah tätä! Onneksi lääkärit ymmärtävät että raskaana ollessa se on rankkaa, vaikkei yövuorossa tarvitsisi edes tehdä mitään erikoista. 


11 kommenttia:

 1. Onpa tosiaan ärsyttävää tuollainen kopiointi, kun luvan kysyminen olisi niin helppo ja pieni asia. Olen miettinyt itsekkin samaa asiaa, että kuinhan paljon ihmiset käyttävätkään blogini kuvia hyväkseen ja kuinhan sen saisi estettyä. Itse en ole törmännyt vielä omiin kuviini missään. Toivottavasti sinunkaan "luvattomia kuvia" ei enää esiinny verkossa.

  VastaaPoista
 2. Ei ole kiva ei. Minäkään en ole törmännyt omiin kuviini missään, mutta mistäs sen koskaan tietää!

  VastaaPoista
 3. Toisten kuvien kopioiminen on kyllä veemäistä. Luulen, että kyse on silkasta ajattelemattomuudesta. Ehkä se voisi auttaa, jos signeeraat kuvasi eli heität kuvaan nimesi/nimimerkkisi. Niin teen itse.

  Joidenkin kuvien kohdalla jopa pilaan kuvan laittamalla siihen copyright-tekstin keskelle kuvaa vesileimamaisesti eli koko kuva menee ns. "pilalle" eli sitä ei kannata kopsata. Kuitenkaan vesileima ei sinänsä pilaa kuvan katselemista, vaikka vähän ruma onkin.

  Minulta on kuvablogistani otettu kuvia jopa oman blogin profiilikuvaksi! Olen törmännyt näihin sattumalta ja se vähän ottaa päähän, koska mitään ei ole koskaan kysytty eikä missään kerrota kuvan alkuperää. Kuva on myös pienennetty niin, ettei nimeäni näy. En ole puuttunut asiaan, mutta harmitellut asiaa itsekseni. Nimittäin kysymällä lupa olisi varmasti irronnut.

  Niin se vain on, että parempi varautua siihen, kun blogiin kuvia laittaa, että ne voivat päätyä mihin tahansa.

  Blogin sisällön löytymisen hakukoneista voi estää asetuksista.
  Eli mene Settings ja sieltä eka alakohta eli Basic. Rullaile sivua alas, kunnes tulee kohta "Let search engines find your blog?" Sinulla varmaan lukee siinä YES. Vaihda siihen NO ja blogisi katoaa jonkun ajan kuluttua hakukoneista.

  VastaaPoista
 4. Voi kuuule, moon niiiin samaa mieltä.

  Moon törmänny ehkä miljoona kertaa siihen kun mun kuvia on otettua kuvasivuulta ILMAN LUPAA. Tottakai niitä sais ottaa mutta edes sitä vastaan että kysytään lupa että tiän missä niitä menee. arggg, puhhuuhh.

  Moon verrannu tota kuvien "varastamista" siihen että enhän mäkää kenenkään tauluja käy kotoa pöllimäs..

  VastaaPoista
 5. Samaa mieltä, mutta pakko kysyä tuosta Facebookista yksi itseäni ärsyttävä juttu, eli oletko kysynyt omaan albuumiisi laittamissasi kuvissa esiintyviltä ystäviltäsi, saako niitä laittaa esille nettiin? Itse en nimittäin lainkaan pidä siitä, että kysymättä laitellaan toisista kuvia, haluan itse määrittää, missä ja minkälaisissa kuvissa esiinnyn. Tämän vuoksi en myöskään julkaise mitään kuvia, joissa näkyy toisia ihmisiä, ellei heiltä ole siihen lupaa. Poikkeuksena julkisilla paikoilla otetut kuvat (esim. kilpailut), joissa niissäkin epäedustavat otokset jäävät vain itselleni.

  VastaaPoista
 6. trina ja Naukulan Mamma:Toivon näin ettei kovin enää tulis omia kuvia vastaan...
  Ja toivottavasti ette tekään törmää omiinne!

  Elegia: Oon jonkun kuvan signeerannu, mut toki sekin on helppo sutata ken tahtoo. Mut vaivaahan siinä tosin pitää nähdä joten oishan se järkevää alkaa omat kuvat merkkaamaan. Se vesileima kiinnostaa, millä kuvankäsittelyohjelmalla sen saa?
  Ootpa joutunut sinäkin kuvinesi törkeen kopioinnin kohteeksi. Tuo nyt on kyl tosi rumaa tuollainen kopsailu. Huh!

  Virpi: Onhan se harmi kun ottaa kuvan joka on itselle tärkeä, niin joku sen vain nappaa tosta vain. On se eräänlaista varastamista.

  leila: Kyl mä tapaan kysyä. Ja kerron kyllä etukäteen jos olen laittamassa kuvia enempikin et jos joku tahtoo ettei kuvaa julkaista niin silloin en julkaise jos mua kielletään.

  VastaaPoista
 7. oma ja toisen menee monelta helposti sekaisin...

  VastaaPoista
 8. Ok, hyvä sitten. :) Monelta vaan tuo kohta unohtuu.

  VastaaPoista
 9. isopeikko: näinhän se tahtoo joskus joillakin olla....

  leila:Niin se näyttää unohtuvan....

  VastaaPoista
 10. Lisään vesileiman Photarissa kuvaan. Teen sen itse ja asetan sen kuvan keskelle ja häivytän tekstin läpikuultavaksi.

  VastaaPoista

Kiitos sinulle kommentistasi!