10.8.2012

Markkinahumua ja Vireonpätkiä


Meillä kävi eilen siili.
Minähän olen siilifani ja olen niin surullinen kun meillä ei niitä asu. Mutta nyt saimme sellaisen pienen siilinpoikasen edes kylään :)

Ystäväni kotona oli siilivauva jäänyt jalastaan kiinni hiiren/rotanloukkuun ja sitä käyttivät eläinlääkärissä näyttämässä että onko jalkaan tullut pahempia vammoja. Ei onneksi ollut. Samalla reissulla he kävivät kylässä meillä siilin kanssa. Siilille laitoin laatikkoon kissan naksuja. Olipa ihana seurailla sitä Oli kyllä kovin kesy.
Se pääsi tuon reissun jälkeen taas vapauteen.

Helmi-Inkeri "paijailee" kaikista eniten Neiti-Räytä ja Väinöä koska ne eivät piittaa yhtään miten niiden turkkiin käydään käsiksi. Tässä videonpätkässä ei valitettavasti näy se halailun määrä kun eivät sitä mulle enään näyttäneet vaikka pyysin. Mutta on se hauska seurata pienen lapsen ja kissojen tutustumista ja miten se ystävyys kehittyy siitä vähän rajummasta leipomisesta hellempiin tunnelmiin.


Minun kesään kuuluu markkinahumu. Rakastan kierrellä erilaisissa tapahtumissa missä on erilaisia kojuja, kirpparipöytiä, rompetta, käsityötä, leivonnaisia yms yms yms.
Tänäkin kesänä olen ehtinyt käydä jo useimmilla markkinoilla ja yksi mukava piristys oli Soinissa, Wanahan Ajan Päivät!

Sisko hoiteli Helmiskää ja saimme viettää päivän kaksistaan!!!

Auto jätettiin pellolle parkkiin ja paikanpäälle sutkutettiin traktorikyydityksellä. Näytin niin mairealta että oli pakko pärstää vähän sumentaa :)
Paljon siellä oli erilaisia työnäytöksiä ja kotieläimiä. Ilmassa oli jännä tuoksu.Vanha. Saippuan valmistusta
Menin heinälatoon kuvattavaksi kunnes joku mies tuli sanomaan miehelleni että mene nyt hyvä mies sinne kans kun nainen siellä noin odottaa :)

Sieltä menimme käymään Keski-Suomen puolella, Saarijärven Kulhanvuoren luonnonsuojelualueella. 
Siellä asusteli majava ja sen tekosia tutkittiin. Satoi ja ukkosti mutta saimme olla kaksin, luonnossa, niinkuin ennenvanhaan!

 Tänne loppuun oli tarkoitus laittaa kuvia vielä yhdeltä mökkireissulta mutta HUPS! Google ilmoitti että kiintiöni on täynnä etten voi lisätä enää kuvia? Saankohan lisättyä niitä sitten uuteen juttuun vai pitääkö mun hankkia maksullista lisätilaa? HELP!?
Kerrotaan sitten myöhemmin kesän muista, menneistä ja tulevista tapahtumista. 
Tulevana viikonloppuna on tiedossa 1700-luvun markkinat Isossakyrössä ja yhdet toiset markkinat. 
Viikon päästä pääsen suomen suurimmille markkinoille, 

Juthbackamarkkinoille! 

En ole koskaan ollut siellä, mutta kovasti sitä on suositeltu. Pitääköhän sinne ottaa peräkärry mukaan? :) 
Tule sinäkin jos suinkin pääset!!!Tähän lopuksi vielä pohdintaa.....

Tein eilen eläinsuojeluilmoituksen yhdestä koirasta. Se oli aluksi vähän kinkkinen juttu kun kyseessä on pieni kylähteisö ja muutama ihminen siinä pelkäsi että heitä tullaan asiasta epäilemään. Mutta sen verran itsepäinen aasi minä olen etten kykene tälläisissä tilanteissa ummistamaan silmiäni ja ajattelemaan ihmistä jos eläimellä ei ole asiat oikein!!! Mutta ymmärrän toki ihmistenkin ajatuksia tilanteesta. 

Kyseessä on kaukainen sukulaisperhe, johon "eksyin" erään tilanteen johdosta kyläilemään tässä aiemmin kesällä. Heti pihaan tultuani rekisteröin koiran joka oli jossain huitsin nevadassa, eli kaukana pihan perällä. Häkin edessä kasvoi heinää ja koiran korvanpäät vain näkyivät. Tuli niin paha olo ja tiesin että taas on minulla tehtävä edessä....

Tahdoin vahvistusta ajatuksilleni ja haastattelin lähisukuani jotka tämän perheen tarkemmin tuntee ja tietää.  Oli ihanaa keskustella suvun kanssa näistä asioista ja huomata että ajattelimme eläinsuojelullisista asioista ihan samalla lailla. Oli ilo huomata että JUU, TÄMÄ ON MINUN SUKUNI JA OLEN SIITÄ YLPEÄ! ELÄINRAKKAUS YHDISTÄÄ!!! Moni sukulaisistani olivat sitä mieltä että asialle pitäisi jotain tehdä.

Tästä tilanteesta sain siis vahvistuksen ajatuksilleni ja soitin eläinlääkärille, koska paikkakunnalla ei ole eläinsuojeluvalvojaa. Eläinsuojelulaissa sanotaan että koiran tai kissan pitoon tarkoitettujen tilojen on oltava sellaisia, että eläimellä on kuulo- ja näköyhteys pitopaikassa tai sen ympäristössä tapahtuvaan toimintaan sekä mahdollisuus sosiaaliseen kanssakäymiseen. Ja tässä jo rikottiin lakia! 
Sanoin soittavani viikon päästä, koska tahdon tietää miten koira voi!!!

Tästä KYSYMYS heräsi mieleeni....Kuinka voin olla varma että lääkäri käy katsomassa koiran oloja??? 


Näistä vakavista pohdinnoista huolimatta, oikein ihanaa viikonloppua sinulle!!!

5 kommenttia:

 1. Ihania videoita ja kuvia.
  Sitten tuohon koira asiaan. Minakin tein taalla samanlaisen jutun,mutta soitin meidan poliisilaitokselle jossa oli poliisi joka hoiti elainsuojelujutut. Han tuli tapaamaan minua ja juttelimme hanen kanssaan. Kerroin,etta en halunnut naapureiden tietavan kuka soitti, sanoi, etta se oli ok. Kavi tapaamassa naapureita mutta en muista mita koiralle tapahtui sen jalkeen siita on niin kauan. (Nykyisin naille naapureilla ei ole koiraa mika on hyva juttu!) Huomasin vain aikoinaan, etta koiralla oli kauhean pieni koppi verrattuna hanen kokoon ja se oli aina ulkona. Minua suretti koiran kohtalo, joten paatin, etta en valita naapureista vaan soitan ja yritan parantaa koiran oloja.
  Voisithan sina soittaa sille elainlaakarille ja kysya kaviko han paikan paalla. Asuuko sinun sukulaiset lahella? Voisit kayda katsomassa paraniko koiran olot? Onko heidan lahellaan Elainsuojeluyhdistysta? Eiko koiraa voisi antaa heille ja paasisi ehka adoption kautta parempaan kotiin.
  Kerro miten koiralle kavi.

  VastaaPoista
 2. Suosittelen soittamaan uudelleen. Olen iloinen, että olet rohkea eläinten puolustaja. En voi kyllä itsekään katsoa vierestä, jos eläin kärsii. Yritin pelastaa yhden pikkusiilin vuosi sitten, mutta se oli jo lähes kuoleman kielissä, kun löysin enkä sitten onnistunut.

  Ihanaa, että tyttäresi tulee toimeen kissojen kanssa tai toisinpäin : ) Hänestäkin kasvaa eläinystävä. Muutenkin oli mielenkiintoisia kuvia : )

  VastaaPoista
 3. Täällä odotellaan kanssa sitten lisätietoja koiran kohtalosta... Mä en meinaa pystyä edes ajattelemaan, näitä juttuja kun sielua korventaa välittömästi niin että alkaa heti ihan fyysisesti pahaa tekemään. Mulla kanssa nyt "vireillä" yksi koirajuttu, jossa käytetään lenkillä kyllä, mutta koira ontuu aivan kun kynsiä ei ole ehkä koskaan leikattu..

  Ja edelleenkin noi teidän kuvat on niiiin hienoja aina!

  VastaaPoista
 4. Hyvää elokuun jatkoa! Vakavia asioita. Ihania kuvia kuitenkin!

  VastaaPoista
 5. Oi, kaksi olo on joskus kultaakin kalliimpaa. Sitten jaksaa taas arkea. =)

  VastaaPoista

Kiitos sinulle kommentistasi!