7.10.2012

Tää vai tää??? Huooh....


Tästä kaikki alkoi...
Ostin tämän tapettirullan yhdestä pienestä maalausliikkeestä viidellä eurolla vuosia sitten. Siellä oli muutamia rullia ihan aitoa vanhanajan tapettia. Olisimpa ostanut yhden toisenkin, keltaisen rullan, koska nyt tarvisin ehkä sitä. Mutta, eikö ole kaunis tapetti? 
Tämä tapetti on ollut mun punainen lanka, suunnitellessani Helmi-Inkerin huoneen sisustusta. Tarkoitus on laittaa tapetti yhdelle seinälle, muut seinät olen jo maalannut kirkkaan keltaiseksi. Tätä tapettia on kuitenkin vain yksi rulla, eikä se riitä ihan koko seinälle. 
Ajattelin aluksi että tapetoin keskeltä sivuillepäin ja kumpaankin reunaan jäisi yhtä suuri kaistale ilman tätä tapettia. Joko maalaisin reunat limenvihreällä tai ostaisin yhden rullan limeä tapettia niihin kohtiin. Sitten tuli kuitenkin mutkia matkaan kun ihastuin...
...TÄHÄN!


Tämä lamppu löytyi ulko-ovi oston yhteydessä. Oltiin noutamassa meidän uutta ulko-ovea yhdestä isosta hallista ja näin siellä jonkun rompekasan jossa tämä komistus oli. Kysyin myyjältä onko lamppu myytävänä. Hän sanoi että tavarat ovat yhden muuton vuoksi siinä. Voivottelin siinä että voi voi kun olisi ollut ihana lamppu meidän tyttösen huoneeseen jne....Kun tehtiin lähtöä myyjä juoksi mun perään ja kysyi haluanko mä ostaa lampun, et hän voi kysyä myydäänkö se. Ja niin mä sain lampun, kympillä!
Ja siksi mulla on nyt tämä tunneperäinen ongelma!!! :)
Rakastan tuota tapettia, rakastan tuota lamppua, mutta mulla on semmoinen olo, että vaikka ne on retroja kummatkin, ne ei käy enään samaan huoneeseen. Ihminen tekee itselleen typeriä ongelmia!!! Olisi tässä maailmassa nyt muutakin mietittävää....

Tähän väliin näytän huoneen mitä tässä nyt remppaan!


Huone on ollut meidän roinakammari koko ajan mitä olemme tässä talossa asuneet. Jos joku tavara ei mahdu mihinkään, se kiikutetaan tähän huoneeseen. Nyt kuitenkin huoneesta tulee meidän rinsessan valtakunta. Huoneessa oli vaaleanpunaiset seinät joista mä en yhtään tykkää. Seinistä siis aloitin, ja ne saivat kirkkaankeltaisen värin. Tuo (alakuvassa) pinkkiseinä tulee olemaan tapetoinnin kohde.


Tässä on se rinsessa kenelle tätä huonetta tehdään :)
Kuten näistä yllä olevista kuvista huomaa, tämä on roinahuone!!! Kovasti on siis tekemistä, mihin sijoittaa tavarat nyt kun tilaa on taas rajallisesti.
Tuo kerrossänky oli tuolla kun muutettiin ja mulla oli sillekkin idea että maalaisin sen ja laittaisin alapetiin kiskot ja verhot. Majoistahan kaikki lapset tykkää. Luulen kuitenkin että laitamme sängyn kasaan oottelemaan toista hetkeä...Tai sitten myyn sen joskus. Ehkä kuitenkin säästän.... 
Olisi tuolla meidän ulkovaraston yläorsilla myös erään vanhan kerrossängynkin osat kun vaan kasaisi ne kokoon. Tiedättekö niitä sänkyjä joita ennenvanhaan oli tuvassa, että mahtui kaikki kakarat sinne nukkumaan. Joissa oli sitten viltit verhona. Millä nimellä niitä nyt oikeen kutsuttiinkaan...en muista? Se on ollut tässä talossa joskus käytössä, tuossa meidän keittiössä. Niin sanoi naapuri. Eli saattaa olla että se tulee jonain päivänä tuohon huoneeseen! On kyllä ihana että se on tallessa, ettei ole kukaan hävittänyt.

Tämä lapin löytö kuitenkin tulee tähän huoneseen nyt tässä vaiheessa, tai siinä vaiheessa kun Helmi-Inkeri siinä osaa nukkua. Sänky natsaa kovasti seinien ja LAMPUN kanssa! 


Sitten päästään taas tähän tapettiongelmaan, koska löysin eilen aivan liian ihanan tapetin www.tapettitalo.fi-sivuilta. 


Tämä keltakukkainen pirtsakka tapetti sopisi kuin nenä päähän tuohon huoneeseen ja on nyt ihan ykkösenä harkinnassa. Hölmöähän tämä on, kotona olisi ilmainen tapetti kun vain laittaisi seinään eikä miettisi mitään. Mutta kun tässä on aina tunne mukana kun näitä värejä tuumii. Värit tekee niin paljon ja vaikka limen vihreästä pidänkin, on keltaisen ja punaisen sävyt enempi mun juttu. Niin ja toivottavasti myös Helmi-Inkerinkin...Aika kiva tämäkin!?! Kakkosena harkinnassaJa nämä kaikki neljä tässä....


Ja tässä varsinainen lastenhuoneen tapetti, vanha ja ihana! Mutta, aika kuitenkin aina rientää ja tämä voisi muuttua hyvinkin pian liian lapselliseksi ja ajattomampi tapetti on järkevämpi ratkaisu. Uskoisin.

Tälläisiä suunnitelmia ja ongelmia olen itselleni kehitellyt. Mies ei puutu asiaan ja joudun pähkiä ja rempata kaiken yksin. Kerro sinä mielipiteesi, mitä aattelisit, mikä olisi järkevä vaihtoehto? 


10 kommenttia:

 1. Olisin kuule ihan yhtä ymmyrkäisenä kaikkien noiden ihanuuksien edessä! Joten täältä ei apua heru...
  Aivan mahtavia tapetteja, en voinut kuvitella, että tuollaisia vielä oikeesti jostakin löytyisi!
  Mukavaa sunnuntaita ja onnea vaan ongelman ratkaisuihin:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo tapettipaikka on aivan uskomaton. Siellä on liikaa kaikkia ihanuuksia!!!

   Poista
 2. Kerrossänkyä (eikä sitä vanhempaakaan) ei saa hävittää, minä ehkä laittaisin jotain noista muista kuin sitä keltakukkatapettia (liikaa keltaista minun silmiini), mutta eihän se minun huoneeni olekaan! Minä niin tykkään romuhuoneista, onneksi meilläkin on yksi pieni sellainen tällä hetkellä!

  VastaaPoista
 3. Ihanat tapetit, onnea remonttipuhiin -ja kiitos :)

  VastaaPoista
 4. Tuo on kuule aivan ihana tuo keltakukkainen tapetti, aivan huippu!! Ja sopisi hyvin lamppuun;) Kyllä tuolle vihreälle retroaarteelle varmasti tulee vielä nappihetkensä, usko pois.... Kun sitä ei riitä koko seinälle, ehkäpä joskus vaikka jonkin hyllykaapin takaosaksi, kaapin oveen, tauluiksi tms. Sitä voi käyttää pitkän aikaa ja moneen juttuun, jos raaskit leikellä;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näin täytyy aatella, kyllä sille vielä joku paikka löytyy, ehkä meidän vintin vessa vois olla sopiva kohde :)

   Poista
 5. Kävin jo iltamyöhällä puhelimesta tääläl lueskelemassa mutta en jaksanu alkaa kommentoimaan.
  Mun mielipide on että säästät nyt vaan vihreän tapetin ..eikä vähiten siksi ettei se koko seinälle ees riitä, ja kattelet tilalle jonku toisen. Kaikki ehdottamasi on tosi kivoja. Niinku HyväMieli ehdotti, vihreästä vaikka huoneeseen joku hyllyntausta ;)

  Ihana lamppu!

  VastaaPoista

Kiitos sinulle kommentistasi!